KAKO JE DEDA MIĆUN PREVARIO SVE Ne da fotelju ni za živu glavu!
Foto: Dragana Udovičić

DEDA SE NE DA: Mićunović grčevito čuva funkciju

KAKO JE DEDA MIĆUN PREVARIO SVE Ne da fotelju ni za živu glavu!

Politika -

Vremešni demokrata tobože nevoljno prihvatio da bude na izbornoj listi DS, a sad odbija da ustupi poslaničko mesto drugom

Najtvrđi orah u Demokratskoj stranci je Dragoljub Mićunović, koji ni u 87. godini neće da se odrekne skupštinskog mesta. DS na sve načine pokušava da ubedi skupštinskog veterana Mićunovića da se povuče sa liste poslanika, kako je i najavio pre izbora.Kako saznaje Kurir, Mićunoviću je, umesto da bude poslanik, ponuđeno da obavlja novu stranačku funkciju.

- Svi koji su učestvovati u sastavljanju izborne liste DS na nekoliko poslednjih izbora znaju koliko je on puta govorio da će samo učestvovati, ali da će prepustiti poslaničko mesto mlađima. DS će ponovo pokušati da ga ubedi u to, a ovog puta će mu biti ponuđeno da vodi Klub prijatelja demokratije, u kom će se pod istim krovom okupiti sve javne ličnosti koje su podržavale DS. To je novo stranačko telo koje će biti formirano 28. maja na sednici Glavnog odbora DS. Još čekamo odgovor od čika Mićuna - objašnjava jedan od funkcionera ove stranke.Potrebni su mlađiOn, međutim, ukazuje da Mićunović nije baš voljan da svoje poslaničko mesto ustupi nekom drugom. Tim više, dodaje naš sagovornik, demokrate sad imaju problem jer će sad imati svega 16 poslanika, računajući i koalicione partnere, pa im je u parlamentu potreban neko mlađi i s više energije.- Čim su počela prebrojavanja oko toga ko je s izborne liste ušao u parlament, ko treba da uđe, a ko da se povuče, kome je učinjena nepravda i slično, Mićunović se zainatio i rešio da ostane na mestu poslanika - navodi izvor Kurira iz DS.Mićun se ućutaoNaš sagovornik napominje da je ovog puta vrh stranke rešen da ga na elegantan način otera u penziju, barem kada je Skupština Srbije u pitanju.Mićunović je juče izbegao razgovor na ovu temu, pravdajući se celodnevnim sastancima.- Ne mogu ništa da pričam. Traje mi sednica. Probajte kasnije. Prekidate me usred govora - izvlačio se on u nekoliko navrata, a kasnije nije želeo da odgovara na naše pozive.Mićunović je ranije u medijima nervozno reagovao na pitanje kad će se povući iz parlamenta.- Neće me iz Skupštine terati neki koji su juče ušli u stranku. Ljudi su nevaspitani - poručio je on.Predsednik DS Bojan Pajtić, ali ni Aleksandra Jerkov, Balša Božović i Dragan Šutanovac nisu odgovarali na pozive i poruke novnara Kurira.

Dušan Milisavljević, prvi ispod crteAKO SAM DS POTREBAN U SKUPŠTINI, ETO MEUkoliko vrh DS penzioniše Mićunovića, poslanik će ponovo biti lekar Dušan Milisavljević, koji je trenutno prvi ispod crte.- Poštujem Mićunovića i on je jedan od nekolicine zbog kojih sam se učlanio u DS. Na vrhu stranke i na predsedniku Pajtiću je da proceni da li sam potreban stranci u parlamentu. Ukoliko jesam, evo me, spreman sam, a znate da ne živim od politike, već radim na fakultetu - kaže Milisavljević za Kurir.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track