DOSTA JE BILO: Nećemo ulaziti u vlast sa SNS na Vračaru i Starom gradu
Foto: Facebook

Tvrde da ne odustaju od svojih principa

DOSTA JE BILO: Nećemo ulaziti u vlast sa SNS na Vračaru i Starom gradu

Politika -

Pokret zbog zbivnja u beogradskim opštinama Stari grad i Vračar podseća da neće odstupiti od nekih principa, zacrtanih pre izbora, kao što je da nikako neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Srpskom radikalnom strankom (SRS) i sa onima koji s njima koketiraju.

Pokret "Dosta je bilo" saopštio je da nakon nedavnih izbora ima priliku da bude ne samo deo skupština Srbije i Vojvodine, već i da učestvuje u lokalnoj vlasti.

Pokret navodi u saopštenju da želi da bude deo vlasti, kako bi mogao da sprovodi politiku za koju je dobio mandat glasača.

"Nismo izašli na izbore da bismo stajali sa strane i samo kritikovali vlast. Smatramo da bi to bilo neodgovorno. Ipak, ne želimo da u bilo koju vlast ulazimo po svaku cenu", navodi se u saopštenju.

Pokret zbog zbivnja u beogradskim opštinama Stari grad i Vračar podseća da neće odstupiti od nekih principa, zacrtanih pre izbora, kao što je da nikako neće sarađivati sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Srpskom radikalnom strankom (SRS) i sa onima koji s njima "koketiraju".

"Odbornici koji žele sa nama da podrže lokalnu vlast, morali bi da napuste stranke koje su na bilo kojem nivou u koaliciji sa SNS i SRS", navodi se u saopštenju.

Neki od principa su da će učestvovati samo u vlasti koja u svim aspektima rada i trošenja budžetskog novca bude sprovodila politiku potpune transparentnosti.

Pokret navodi i da će učestvovati u opštinskoj vlasti samo ako njegovi članovi budu dobili političke funkcije poput predsednika opštine i skupštine, njihove zamenike i opštinske većnike, jer sve druge javne funkcije zahtevaju stručna lica.

Foto: FoNet
Foto: FoNet

Balša Božović: Možda DJB koketira sa SNS i SRS

Predsednik Beogradskog odbora Demokratske stranke (DS) Balša Božović uputio je danas novi poziv pokretu "Dosta je bilo" da se postigne dogovor o zajedničkoj vlasti u opštinama Stari grad i Vračar i dodao da mu nije jasno zbog čega se sa pregovorima odugovlači.

- S obzirom na to da delimo iste vrednosti, potpuno je prirodno da budemo i zajedno na vlasti u ove dve opštine. Poziv ostaje i pokretu "Dosta je bilo" su širom otvorena vrata - kazao je Božović agenciji Beta.

Funkcioner demokrata je istakao da njegova stranka ne koketira sa Srpskom radikalnom strankom (SRS) i Srpskom naprednom strankom (SNS) i da ih smatra istom političkom porodicom.

Božović je naveo i da je DS ispunio apsolutno sve na čemu je insistirao pokret "Dosta je bilo", pa se sada postavlja pitanje da li je njihovo odugovlačnje, zapravo koketiranje sa SRS i SNS.

- Pozivam na odgovornost i poštovanje volje građana u opštinama Stari grad i Vračar, a ona je u ovom slučaju na strani Demokratske stranke - kazao je Božović.

On je podsetio da je DS podržala pokret "Dosta je bilo", u trenutku kada je postojala mogućnot da on bude oštećen i da time na republičkom nivou ne bude ispoštovana volja građana, pa sada to očekuje od pokreta na čijem čelu je Saša Radulović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track