Davutoglu podržao pomirenje Ugljanina i Ljajića
Foto: REUTERS

Davutoglu podržao pomirenje Ugljanina i Ljajića

Politika -
Pomirenje ministra rada i socijalne politike Srbije Rasima Ljajića sa liderom Stranke demokratske akcije Sandžaka Suljmanom Ugljaninom podržao je i ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu

ANKARA - Ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu, koji je u Ankari primio ministra rada i socijalne poliitke Srbije Rasima Ljajić, podržao je njegovo pomirenje sa liderom Stranke demokratske akcije Sandžaka Suljmanom Ugljaninom.

Pomirenje ministra rada i socijalne politike Srbije Rasima Ljajića sa liderom Stranke demokratske akcije Sandžaka Suljmanom Ugljaninom podržao je i ministar spoljnih poslova Turske Ahmet Davutoglu.

Ljajić je nakon razgovora sa Davutogluom izjavio da je tom prilikom bilo reči o realizaciji započetih projekata u Sandžaku.

"Izrazili smo očekivanja da ćemo, nakon izbora u Srbiji, realizovati ono što smo započeli kada se radi o projektima u Sandžaku. Istakli smo očekivanja da ćemo imati i daleko više turskih investicija nego što je to do sada bio slučaj za Srbiju", izjavio je Ljajić agenciji Anadolija.

Prema njegovim rečima, u svakom slučaju važno je da imamo intenzivne političke razgovore na relaciji Beograd - Ankara, to će se sigurno nastaviti, a kako je rekao to će pratiti i konkretna privredna saradnja.

Tema susreta je, kako se navodi, bila i regionalna saradnja i nastavak trilateralnih odnosa na relaciji Turska-Srbija-Bosna i Hercegovina.

Davutroglu je, dodaje se, podržao pomirenje koje su proteklog vikenda u Novom Pazaru najavili Ljajić i Ugljanin.

"On (Davutglu) je, apsolutno, podržao taj naš zajednički pristup o rešavanju svih problema u Sandžaku. Turska će u tom smislu reagovati kroz realizaciju projekata koje smo mi još ranije najavili. Turski sagovrnici su izneli uverenje da će to doprineti stabilizaciji i normalizaciji političkih prilika u Sandžaku", rekao je Ljajić.

1

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track