KURIRTV ZUKORLIĆ JASAN NA ANDRIĆEVOM VENCU: Spremni smo da budemo deo izvršne vlasti
Foto: Zorana Jevtić

Posle konsultacija s predsednikom Nikolićem

KURIRTV ZUKORLIĆ JASAN NA ANDRIĆEVOM VENCU: Spremni smo da budemo deo izvršne vlasti

Politika -

BEOGRAD - Lider Bošnjačke demokratske zajednice Muamer Zukorlić izjavio je danas da je ta stranka spremna da bude deo izvršne vlasti i da je inicijalne razgovore o tome sa liderom SNS Aleksandrom Vučićem imao još pre nekoliko dana.

"Imali smo inicijalne razgovore pre nekoliko dana i oni su se kretali u smeru utvrđivanja prinicipa saradnje i nekih okvira participacije u vlasti. Postoji principijelna spremnost da budemo deo većine, ostaje još da se precizno utvrde odgovornosti i tek tad možemo govoriti da li smo deo parlamentarne većine", rekao je Zukorlić novinarima posle razgovora sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

UŽIVO KURIR TV KONSULTACIJE KOD NIKOLIĆA: Riza Halimi (PDP) stigao na razgovore

Dodao je da je predsedniku izložio prvu varijantu po kojoj BDZ može biti deo većine, sa jasnom ambicijom otvaranja nove stranice u pogledu zastupanja Bošnjaka u parlamentu, zdravih, a ne poltronskih odnosa, nastojanja da se stvari interesi Bošnjaka rešavaju.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

"Spremni smo sudelovati u izvršnoj vlasti, ali ne kao do sad kad su bošnjačke stranke dobijale po jedno ministarstvo i na tome se završavalo, već gde bi se omogućilo mladim i stručnim kadrovima da zauzmu mesta u ministarstvima i drugim organima kako bi se vratilo poverenje i odnos kakav bi trebalo da bude između Bošnjaka i Srba i države i Bošnjaka", rekao je Zukorlić.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

On je naveo da je njihova namera da Bošnjaci dobiju prava i budu u ambijentu doma i domovine. Upitan da li će moći da učesvuje u vladi u kojoj bi bio i Sulejman Ugljanin, on je rekao da nema nikakva ograničenja i uslove te vrste, da ga ne zanima ko će još biti u vladi, već da ga zanima sporazum sa većinskom strankom u parlamentu gde će insistirati na političkim principima i odgovornosti u toj vlasti. Na pitanje da li je predsedniku predočio i plan B, po kojem ne bi bio u vlasti, on je odgovorio da jeste i da će, ako bude nateran da bude u opoziciji, znati da se ponaša kao opozicionar, ali da preferira učešće u vlasti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track