DIGLA DŽEVU: Jadranka besna jer je Marija potpredsednica
Foto: Marina Lopičić, Stefan Jokić

Funkcionerka SNS teško podnela odluke sa Skupštine stranke

DIGLA DŽEVU: Jadranka besna jer je Marija potpredsednica

Politika -

Suparnice Joksimovićeva očekivala da ona dobije mesto koje je pripalo Obradovićevoj, pa je čak i javno glasala protiv njenog izbora. Smenjeno svih šest potpredsednika stranke i izabrana četiri nova, promene i na čelu Izvršnog odbora

Ministarka za evropske integracije i internacionalna sekretarka SNS Jadranka Joksimović doslovno je pobesnela zato što je poslanica Marija Obradović juče izabrana za potpredsednicu stranke. Joksimovićeva je nezadovoljstvo takvim epilogom i javno pokazala jer nije glasala za Obradovićevu na izbornoj skupštini SNS, juče održanoj u Beogradu.Izvor Kurira iz vrha SPS otkriva da su dve naprednjakinje odranije na ratnoj nozi, a Joksimovićevu je očigledno zabolelo to što je Obradovićeva, a ne ona, sela u fotelju potpredsednika partije.- Jadrankin potez iznenadio je sve na skupštini. Očigledno smatra da je bolji kadar za potpredsednicu od Obradovićeve. Duže je uz Vučića, iskusnija je, a i uverena je u to da je više dala za stranku i da je zbog svega toga ona trebalo da bude promovisana u potpredsednika. Ovakvo ponašanje još više čudi jer je sve unapred bilo dogovoreno. Dugo se to rešenje „kuvalo“, a i Vučić je sve to najavio na zasedanju Predsedništva stranke - kaže izvor Kurira.Ni Joksimovićeva ni Obradovićeva nisu htele da komentarišu dešavanja na skupštini, koja je održana u Sava centru.Vučić jednoglasnoInače, za predsednika SNS juče je jednoglasno izabran Aleksandar Vučić, a za njegovog zamenika Jorgovanka Tabaković, koja je zbog pozicije guvernera NBS zamrznula stranačku funkciju. Svih šest potpredsednika SNS smenjeni su, kao i predsednik Izvršnog odbora Radomir Nikolić. Novi potpredsednici stranke su Milenko Jovanov, Miloš Vučević, Marko Đurić i Obradovićeva. Za novog predsednika IO izabran je Darko Glišić, predsednik opštine Ub.

Vučić je rekao da se na ovaj korak odlučio jer dosadašnji najviši partijski funkcioneri zbog državnih funkcija nisu dovoljno posvećeni stranci.- Preostala dva potpredsednička mesta zauzeće članovi koji se budu istakli svojim rezultatima u narednom periodu. Jorgovanka je „smrznuta“ nekoliko godina, a ja ću samo formalno biti predsednik - rekao je Vučić.Takođe, on je najavio i strožu kontrolu stranke na lokalu, jer, kako je rekao, u prethodne dve godine gotovo da nije postojala.- Poznajem u bar četiri lokalne samouprave ljude koji su se zaklinjali na vernost, govorili o velikim principima koje podržavaju, a koji su već nekoliko dana posle izbora ušli u koaliciju sa ljudima za koje nisu dobili odobrenje centrale stranke. Njima je jedna stvar bila bitna, da oni budu neko i nešto u lokalnoj samoupravi, bez plana i programa, i zato ćemo morati da menjamo mnoge stvari - poručio je Vučić, koji je ocenio i da bi za njega najveći poraz bio ako bi se SNS pretvorio u ono u šta se DS pretvorio 2008.Plan za budućnost- Pre sopstvenog povlačenja, neću to da dozvolim, sami ćemo da pokažemo da je SNS stranka za godine i decenije u budućnosti. SNS ne sme da ima sudbinu drugih političkih stranaka u Srbiji kad se dočepaju vlasti, jer se same urušavaju od mržnje, sujete, ogovaranja i loših međusobnih reči - rekao je Vučić.Posle skupštine, održana je i sednica Glavnog odbora SNS.

Nije mu do aplauzaZLATIBOR LONČAR JEDINI NIJE TAPŠAO VUČIĆUVučić je juče prozvao najviše funkcionere stranke da im je teže da aplaudiraju na njegove reči, a dobili su dosta od SNS, nego onima koji nisu ništa.Ova kritika izazvala je salvu aplauza u sali, tapšali su čak i oni na čiji račun je stigla prozivka, a jedino su ostale sklupčane u krilu ruke ministra zdravlja Zlatibora Lončara, koji gotovo izvesno neće ostati na toj funkciji.

Vučić o frizuramaMILOŠE, KO TI JE KRIV ŠTO SI ĆELAVPremijer se našalio jer su analitičari ocenili da Miloš Vučević „nije mlad“, što je jedan od argumenata koje je lider SNS imao u vidu za nove potpredsednike.- On samo ne može baš da ima dobru frizuru, ali on je veoma mlad. Slab ti je marketing, Miloše - rekao je Vučić, aludirajući na to što je Vučević ćelav.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja