Tadić: Na prljav udarac uzvraćam osmehom
Foto: Fejsbuk

Izbori 2012.

Tadić: Na prljav udarac uzvraćam osmehom

Politika -
Predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" izjavio je da u TV dzelu s protivkandidatom Tomislavom Nikolićem očekuje fer debatu i borbu mišljenja iz koje će mladi razumeti šta je demokratija

BEOGRAD - Predsednički kandidat koalicije "Izbor za bolji život" Boris Tadić izjavio je da u večerašnjem televizijskom duelu s protivkandidatom Tomislavom Nikolićem očekuje fer debatu i borbu mišljenja iz koje će mladi razumeti šta je demokratija i cilj političke borbe.

"A cilj političke borbe jeste opredeljenje građana za put Srbije u narednih pet godina", rekao je Tadić prilikom posete Sportsko-rekreativnom centru "11. april" u Beogradu, dodajući da u debati obećava borbu do kraja, ali da će na svaki prljav udarac dogovoriti sa osmehom.

Tadić je rekao da je put koji nudi DS sigurnost, pomirenje i stabilnost, kao i sučeljavanje mišljenja a ne uvrede. Od DS, kako je naveo, traži da bude državna, nacionalna stranka, a ne institucija svojih članova, jer ta stranka nije posvećena samo sebi već svim strankama i građanima Srbije i regiona.

"To je veličina DS", rekao je Tadić i dodao da demokrate za svoju politiku dobijaju podršku nevladinih organizacija, nacionalnih manjina, pojedinaca, sportista, ali i iz inostranstva i iz međunarodnih organizacija. Tadić je rekao da tema izbora nije da neko kaže da je neko lopov, "pa kada se ispostavi da nije bilo krađe, da se kaže - krivo mi je tužilaštvo, sud i Janko i Marko".

On je kazao da svako ko hoće da učestvuje u politici mora da prihvati pravila i naglasio da DS igra po pravilima koja važe svuda u svetu - Francuskoj, SAD i drugim zemljama koje su postavile pravila demokratije. "Idemo dalje, znamo da je naš cilj od najvećeg značaja za sve građane", rekao je Tadić i pozvao Beograđane i građane Srbije da 20. maja izađu na izbore.

Podrška Milana PanićaAmerički biznismen srpskog porekla i bivši premijer Jugoslavije Milan Panić podržao je predsedničkog kandidata Demokratske stranke Borisa Tadića u drugom krugu izbora i ocenio da Srbiji treba odgovoran šef države, sposoban da ujedini naciju i pokrene je ka ostvarenju boljeg života, javlja Beta.

"Što se mene tice, u prošlosti ste dali dovoljno dokaza da ste spremni i za takve, teške zadatke", naveo je Panić u svom pismu Tadiću. On je dodao da su ga uznemirile priče o navodnim izbornim neregularnostima, jer je i sam pre 20 godina bio žrtva izbora koje je, kako je naveo, "prema svim merodavnim analizama brutalno pokrao (Slobodan) Milošević".

"Da nije bilo te krađe, naime, tok srpske istorije nesumnjivo bi bio drugačiji. Zato sam sa zadovoljstvom primio informacije da je uzbuna bila lažna. Vaš protivkandidat, gospodin (Tomislav) Nikolić, ostao je ono što je i ranije bio u mojim očima: boranija, kako ja to volim da kažem, figura za Diznilend", naveo je Panić.

Panić je dodao da Tadiću pruža javnu podršku ali da za to ne traži nikakvu protivuslugu."Na kraju, nešto sasvim lično. Ona flaša vina koju ste za opkladu izgubili prilikom našeg poslednjeg susreta u Beogradu, nadam se da će mi stići čim završite ovaj veliki i važan izborni posao", naveo je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track