AAA, GUBIM KOSU: Rasim Ljajić dobio melem protiv ćelavosti!
Foto: Dado Đilas

Lideru SDP šampon

AAA, GUBIM KOSU: Rasim Ljajić dobio melem protiv ćelavosti!

Politika -

Na spisku poklona koji je objavila Agencija za borbu protiv korupcije su i kuvar Zorane Mihajlović, aromatična ulja Nikolića...

Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić dobio je šampon protiv opadanja kose, seboreje i peruti! Ovaj originalni poklon, koji se našao na listi darova koje je juče objavila Agencija za borbu protiv korupcije, lideru SDP uručio je direktor „Biomelema“ Zoran Ilić, inače stranački kolega.Ljajić, koji inače kuburi s volumenom kose, ovaj poklon nije shvatio kao neku provokaciju ili zafrkanciju.- Ma on je naš drug, stranački aktivista. Nikad nije bio u ministarstvu i kad je došao prvi put, doneo je te poklone. Bili su tu neki šamponi, pakovanja i preparati za kosu - rekao je Ljajić.Upitan da li je sve to bilo namenjeno za njegovu kosu, kroz osmeh odgovara:- Šta god da je, nema veze. Ako mu je to bila šala, onda je bila dobra šala. Ali to je više bio znak pažnje.Šef države Tomislav Nikolić, između ostalog, dobio je set za so, biber i sos, tri bočice aromatičnog ulja, dok je predsednica Skupštine Maja Gojković dobila električni ram za slike, a šef srpske diplomatije Ivica Dačić, pored brojnih knjiga, i dugmad za manžetne.Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović dobila je srpski narodni kuvar od predsednika opštine Kosjerić Milijana Stojanića, koji je ujedno i poznati kuvar.- Kuvar je u kancelariji. Nisam ga koristila, a volim da kuvam. Imam i mamin kuvar i svoju svesku recepata - rekla je Mihajlovićeva.Na spisku poklona koje je dobio premijer Vučić, između ostalog, našao se i mobilni telefon „jotafon 2“, vredan 80.000 dinara, koji je prošle godine dobio od ruskog premijera Dmitrija Medvedeva.Marketinški stručnjak i direktor PR agencije „Pragma“ Cvijetin Milivojević kaže da su pokloni deo poslovnog bontona.- Suština poklona nije samo da date nešto i otaljate. Tim gestom treba pokazati nešto što je deo identiteta vašeg naroda ili vaše države kada poklanjate, ali i istovremeno da se prepozna šta je sfera interesovanja onog kome poklon uručujete - kaže Milivojević.

RekorderGAŠIĆ SE NAPUNIONajviše darova prošle godine otišlo je bivšem ministru odbrane Bratislavu Gašiću (140) i predsedniku Tomislavu Nikoliću (71). Vrednost poklona funkcionerima kreće se od 100 do 120.414 dinara. Najviše je bilo pića, knjiga, slika, ukrasnog posuđa, medaljona, satova... Premijer Aleksandar Vučić dobio je 31 poklon, od kojih nijedan nije zadržao u ličnoj svojini, predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković dobila je 25 poklona, a guvernerka Jorgovanka Tabaković dva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track