Najnovije vesti

LEVI: Vučićevo pismo Netanijahu posle teorističkog napada ohrabruje
Foto: Dado Đilas

Osuda

LEVI: Vučićevo pismo Netanijahu posle teorističkog napada ohrabruje

Politika

BEOGRAD - Ambasador Izraela u Beogradu Josef Levi osudio je danas napad u Tel Avivu, u kojem su stradali civili i istakao da ga je ohrabrilo pismo srpskog premijera Aleksandra Vučića izraleskom premijeru Benjaminu Netanijahuu u kojem je izrazio saučešće i pozvao svet da se udruži u borbi protiv terorizma.

"Premijer Vučić oštro je osudio teroristički napad u Tel Avivu i naglasio da ceo svet treba da se udruži u odlučnoj borbi protiv terorizma gde god se on događao", navodi se u saoopštenju izraelskog ambasadora.

U saopštenju se ističe da je Ambasada Izraela u Beogradu duboko potresena vešću o varvarskom i brutalnom terorističkom napadu koji se juče dogodio u centru Tel Aviva.

"Sve dok ubice mogu da ustanu od stola u sred kafea, iz torbi izvade oružje i počnu da pucaju sa namerom da ubiju što više Jevreja, ne postoji šansa za mir. Sve dok vođe terorističke organizacije Hamas veličaju ove ubice i ovakve zločine, ne postoji nada za bolje sutra", naveo je Levi.

Levi, takođe, navodi da sve dok se u palestinskim medijima i školskim udžbenicima glorifikuju podmetanje bombi u kafićima i napadi noževima na Jevreje, sve dok Palestinci na ulicama Gaze i Tulkarema dele slatkiše i proslavljaju vatrometom ubistvo građana Izraela, ne postoji nikakva šansa za civilizovan dijalog između dva naroda koja zaslužuju mnogo više od onoga što danas imaju.

U napadu u centru Tel Aviva četiri osobe su izgubile život a šest ranjeno.Šef policije u Tel Avivu Moše Edri saopštio je da je došlo do pucnjave na dve lokacije u blizini popularne tržnice na otvorenom Šarona, javio je AP.

Napad je izazvao haos na ulicama Tel Aviva, a na društvenim mrežama su postavljeni snimci ljudi koji panično beže.

Najnoviji napad je prvi nakon zatišja koje je usledilo posle gotovo svakodnevnih palestinskih napada na Izraelce koji su počeli u oktobru i trajali nekoliko meseci, navodi Rojters.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...