PROGOVORIO Čeda Jovanović: Sloba pre hapšenja oprao kosu ćerki Mariji!
Foto: Dragan Kadić

Lider LDP o noći kad su odveli predsednika SRJ

PROGOVORIO Čeda Jovanović: Sloba pre hapšenja oprao kosu ćerki Mariji!

Politika -

On je do detalja opisao šta se desilo 1. aprila 2001. godine, kad je policija opkolila vilu na Dedinju i odvezla Slobodana Miloševića u CZ

Lider LDP Čedomir Jovanović posvedočio je šta je poslednje uradio bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević pre nego što su mu stavili lisice - oprao je kosu svojoj ćerki Mariji iznad lavaboa.Milošević je, podsetimo, uhapšen 1. aprila 2001. u vili na Dedinju, u kojoj je boravio s porodicom, pod optužbom da je zloupotrebljavao položaj i time pribavio ličnu korist.Čedomir Jovanović je prepričao da je te noći Milošević zamolio da se oprosti od svoje ćerke Marije, ali da je, kad ih dugo nije bilo, otišao da ih potraži i bio je zatečen prizorom.- Odu njih dvoje na sprat, nema ih pet, deset, petnaest minuta, njega nema. Na kraju, ja idem gore, otvorena vrata od sobe. Marija drži glavu iznad lavaboa, a on joj pere kosu i nešto nežno s njom priča. Ja sa strane stojim, on me pogleda i kaže: „Evo, evo, brzo ću“. I on onda silazi, a ona ide korak iza njega s pištoljem u ruci i govori: „Ubij se, evo ti, ubij se“ - priseća se Jovanović za nedeljnik Ekspres.

Posvedočio je i kako se još Marija Milošević ponašala te noći.- Kad ju je video Bane Ivković, odmah se sklonio dobacujući mi: „Dođi, dođi“. Onda me Toma Fila nešto tu gura i kaže: „Ajde, skloni se, skloni se“. Ona ide za Slobom, on je kao nešto stao, a ona nastavlja sama dalje. Marija, pošto je auto imao folije i ona nije videla unutra, pištoljem lupa na vrata vozača, vozač otvori vrata i kaže: „Izvolite“. Ona pita „Je l‘ on tu? Je l‘ tu?“ A onda je počela da puca. Strah me bio da neko ne puca u nju - kaže Jovanović.Takođe, posvedočio je o još jednoj specifičnoj epizodi između Miloševića i Marije nakon što mu je pozlilo.- Dođu s kardiologije, pregledaju ga, kažu da moraju da urade koronografiju. Mira pita šta je to, doktor kaže: „Ništa, samo ovde malo da zasečemo.“ „Jao, vi ćete da mu probušite kožu.“ Onda je pala i počela da plače - ispričao je Čedomir Jovanović.E. K.

O pokojnom premijeruĐINĐIĆA UBILI LJUDI IZ MUPČedomir Jovanović indirektno je ukazao i da su bivšeg premijera Zorana Đinđića ubili tadašnji pripadnici MUP. Na pitanje novinara da li su premijera ubili pripadnici MUP puškom iz oružarnice, on je odgovorio:- Uvek takvi ubijaju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track