NARODNA KUHINJA: Poslanici dnevno prožderu 80 kila mesa i popiju 920 kafa!
Foto: Nebojša Mandić

Sram vas bilo: Radite li još nešto osim što krkate?

NARODNA KUHINJA: Poslanici dnevno prožderu 80 kila mesa i popiju 920 kafa!

Politika -

Dok građani glođu koske, njihovi predstavnici u Skupštini svaki dan stuku omanju farmu - junetinu, svinjetinu, piletinu...

Srbi jedu daleko manje mesa od ostalih evropskih naroda, ali zato oni koji ih predstavljaju u parlamentu spadaju u prave mesoždere!Niske cene u čuvenom skupštinskom restoranu poslanicima u novom sazivu dozvoljavaju luksuz da obilato troše ovu, za većinu stanovnika, skupu namirnicu, pošto dnevno pojedu čak 88 kilograma mesa.

Prema podacima Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, koja je „poslovođa“ u ovoj čuvenoj menzi, tokom jednog radnog dana poslanicima se posluži 35 kilograma junećeg i ćevap mesa, 25 kilograma svinjskog, 20 kilograma pilećeg mesa i osam kilograma ribe. Ako uzmemo u obzir da prase u proseku teži 10 kg, poslanici dnevno pojedu dva i po prasenceta. A ako je u proseku pile teško oko dva kilograma, poslanici dnevno pojedu deset pilića.Uz ove proteine pojede se i 30 kilograma krompira i 40 vekni hleba, a znatno lošiju reputaciju u poslaničkoj menzi očigledno imaju salate. Dnevno se utroši tek 25 kilograma paradajza i 15 kilograma krastavaca.

Narodni tribuni ne mare ni za holesterol, pa dnevno stuku oko 60 komada jaja. Svu tu klopu zaliju sa 75 litara soka i čak 600 flašica od 0,5 litara gazirane i negazirane vode. U Skupštini se dnevno popije i čak šest kilograma kafe. Kako od 100 grama može da se napravi 12 kafa, dođemo do računice da parlamentarci i zaposleni dnevno popiju 720 šoljica kafe. Posred turske kafe, potroši se dnevno i 1,5 kilograma espreso kafe, što je 200 šoljica. Zbir - dnevno se u Skupštini popije 920 šoljica kafe. Kad se ovako postave stvari, nameće se pitanje da li naši predstavnici u Domu narodne Skupštine rade bilo šta osim što krkaju i kafenišu?

MoralistiKLELI SE DA NEĆE NI DA KROČE U SKUPŠTINSKI BIFEPoslanici novog saziva Skupštine već prvog dana su se tobože uzjogunili i bunili zbog smešno niskih cena u restoranu.Tako su pojedini tražili da se povećaju cene hrane i pića, dok su se drugi zaklinjali da više neće ni kročiti u bife.A da li će to i ispuniti, već danas ćemo imati priliku da se uverimo.

Danas izbor članova odboraNAPREDNJACI NAJBOLJE PROŠLISednica Skupštine na kojoj bi trebalo da budu izabrani članovi odbora biće nastavljena danas. Posle toga bi trebalo da usledi konstituisanje odbora i izbor predsednika. Mesta u svih 19 skupštinskih odbora u novom sazivu imaće pet najvećih poslaničkih grupa - SNS, SPS, SRS, DJB i DS. SNS je dobio 129 mesta u odborima.Socijalisti su dobili 29 mesta u odborima, SRS 28, Dosta je bilo i DS po 20. SDPS imaće 13 predstavnika, PUPS 11, Dveri 9. Po osam članova odbora imaće DSS, JS i LDP-SDA, dok će po šest predstavnika imati SVM-PDD, NS, SDS, LSV-ZS i PS-NSS-USS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track