VUČIĆ STROG PREMA POSLANICIMA: Nema letovanja dok ne sastavim vladu
Foto: Tanjug

Packe

VUČIĆ STROG PREMA POSLANICIMA: Nema letovanja dok ne sastavim vladu

Politika -

Mandatar ne veruje da će novi tim u Nemanjinoj formirati pre 19. jula, pa je poručio da će do tada i njegovi i opozicija morati da se odmaraju u Srbiji

Mandatar Aleksandar Vučić rekao je da nije siguran da će nova vlada biti formirana pre otvaranja poglavlja u pregovorima s EU 19. jula, ali će je svakako Srbija imati pre nego Britanija novog premijera.- Ako ništa, nije loše, jer ni ovi moji, a ni ovi tuđi poslanici i svi ostali ne mogu lako da idu na more. Moraće ovde po Srbiji da se odmaraju, više novca će ostati poreskim obveznicima. Nek rade nešto za zemlju umesto da troše pare - rekao je Vučić u šali.Sastav u rokuOn je rekao da ni svoje ne može da zadrži da ne idu na letovanje i da mu nije lako da odgovori na pitanje da li smo sada bliže vladi.- Biće naravno u vladi ljudi iz stranke, ali biće i onih koji nisu u SNS. Ne znači da je neko pametniji ako nije član neke stranke. Važno je kakav je kvalitet strateških i dubinskih reformi koje možemo da isporučimo, a ne da li je neko član ove ili one stranke, ili je vanstranačka ličnost - poručio je mandatar.On je nakon postavljanja kamena temeljca za izgradnju fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Grabovac“, u istoimenom selu kod Obrenovca ponovio da će vlada svakako biti formirana u zakonskom roku, ali da još nema konačan sastav, kao i da bi sve ostalo u pogledu termina bile spekulacije.Inače, rok za formiranje vlade je 90 dana od konstituisanja Skupštine Srbije, odnosno do početka septembra.Vučić je ponovio da su u Srbiji problem strateške reforme i način razmišljanja, koji moraju da se promene da bi Srbija u narednih 15 godina pristigla određene zemlje EU.Nisu nas uslovljavali- Zato su potrebne dubinske, strateške reforme i zato tražimo rešenja, ljude koji će biti hrabriji, pa makar ih javnost isterivala posle mesec dana - rekao je on.Povodom otvaranja poglavlja u pregovorima s EU, mandatar je izjavio da niko nije postavljao uslove, pa ni Hrvatska.- Nama nisu nijedan postavili, da li su imali uslove koje su nekim drugima postavljali, ne znam, niko sa mnom nije tako razgovarao. To da će poglavlja biti otvorena 18. ili 19. jula čuo sam od najviših zvaničnika EU, tako da je to ono što mi očekujemo - ukazao je on i dodao da je naš posao reforma državne uprave i mnogo toga što u vladavini prava treba da se uradi.

Deblje koverteVEĆE PLATE U PROSVETIVeć do kraja godine prosvetni radnici imaćete veća primanja, poručio je Vučić i zamolio decu da se još neko vreme igraju, a potom prionu na rad, a nastavnike da nauče decu da misle ne šta će biti u životu, već kakvi će biti, kakav odnos prema životu treba da imaju, da budu dobri, vredni i pošteni.

Pomoć SrebreniciČOVEK SE VEZUJE ZA REČ...Mandatar je izjavio da, kad je reč o novcu koji je vlada donirala za razvoj Srebrenice, sve ide po planu i kako je dogovoreno.- Jer čovek se vezuje za reč, a volovi za rogove. Besmisleno bi bilo da sad posle poslednjih poruka iz Srebrenice kažemo da ne damo novac - naveo je on i dodao da je Srbija već uplatila dva miliona dinara, a da će biti uplaćena još tri miliona po završetku projekata putne infrastrukture, vodovoda, kanalizacije.

Reforme i EPSVIŠE VERUJEM SVETSKOJ BANCIPovodom kritika iz Svetske banke na račun „Elektroprivrede Srbije“ u vezi s reformama, Vučić je istakao da više veruje SB:- Ne mislim da je SB govorila da EPS loše posluje ili da ništa nije urađeno, ali ono što moramo da uradimo jeste da kažemo kako hoćemo da EPS izgleda za pet ili 10 godina. Ne možemo sve da uradimo za pet meseci, ne možete da se izborite s onim što je stvarano 40-50 godina, tu nije sve loše, imate i mnogo dobrih stvari.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track