SKUP U KOVAČICI Devenport: Otvaranje poglavlja nova faza evrointegracija Srbije
Foto: Tanjug/Rade Prelić

Sastanak ambasadora zemalja članica EU sa predstavnicima Srbije

SKUP U KOVAČICI Devenport: Otvaranje poglavlja nova faza evrointegracija Srbije

Politika -

Otvaranje poglavlja 23 i 24 sa Srbijom je još jedna nova faza za evropske integracije Srbije i mislim da je to nešto vrlo pozitivno, poručio je danas šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Davenport.

Davenport je u Kovačici, gde je održan sastanak ambasadora zemalja članica EU sa predstavnicima Srbije zaduženih za evropske integracije, rekao da je taj sastanak dobra prilika da se van Beograda organizuje redovan sastanak ambasadora članica EU i prilika da se priča o konkretnim rezultatima Samita u Parizu.

To je, kako je rekao novinarima, prilika i da predstavnici zemalja EU pozdrave sledeće korake ka otvaranju poglavlja 23 i 24 i da ambasadori čuju pre svega od ministarke bez portfelja zadužene za evorpske integracije Jadranke Joksimović kakvi će sada biti koraci ka primeni akcionih planova u ove dve oblasti.

"Mislim da je to vrlo dobra poruka, dobar trenutak za Srbiju i mogu da kažem da smo mi u delegaciji EU u Srbiji spremni za konretnu saradnju što se tiče primene svih obaveza u vezi sa akcionim planovima", poručio je Davenport.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja