NOVA STRANKA: Problemima građana da se bave državne institucije, a ne Vučić
Foto: Printscreen/Facebook

Mandatar da formira vladu i postavi sistem koji će funkcionisati

NOVA STRANKA: Problemima građana da se bave državne institucije, a ne Vučić

Politika -

Nova stranka saopštila je u subotu da je tehnički premijer Srbije, pored inspekcije toaleta širom zemlje, u svoj opis poslova dodao i, kako su naveli, rad na šalteru za žalbe građana.

"Pri odabiru njemu primerenih poslova se sigurno nosio mišlju Duška Radovića: „Ko je nesposoban može raditi sve. Sposobni rade samo ono što umeju.“ Bizarna scena u kojoj hiljade nesrećnih i obespravljenih građana u praskozorje stoje u redu ispred zgrade Vlade Srbije je dobro izrežirana cirkuska predstava, ali je i tragična slika države na čijem je čelu autokrata. Poslednje četiri godine Aleksandar Vučić sistematski uništava sve institucije ovog društva sa namerom da jedina institucija bude on. To je prečica za propast i zato ova lakrdija sa prijemom građana jeste mnogo opasnija nego što se na prvi pogled čini", navodi se u saopštenju Nove stranke.

NOVA ističe i da posao premijera nije da sluša probleme građana, koje po sopstvenom priznanju ne može da reši, nego da postavi sistem koji će funkcionisati i rešavati pitanja građana bez obzira da li su na vreme poranili da stanu u red.

"Ukoliko institucije rade svoj posao, nema razloga da premijer, pa bio on i tehnički, svoje dragoceno vreme troši na ovakve stvari, izuzev ako motiv za to nije jačanje kulta ličnosti. Pored toga, Aleksandar Vučić svoj ego hrani osećanjem nadmoći i ovi prijemi nesrećnih, obespravljenih i beznadežnih građana su za njega odlična terapija.Nova stranka poziva Aleksandra Vučića da počne da radi svoj posao, a to je u ovom trenutku sastavljanje nove vlade. Ujedno ga podseća da su izbori prošli i da nema potrebe za daljom kampanjom i organizovanjem tragikomičnih predstava. Razlog zbog kojeg mandatar oteže sa formiranjem vlade proizilazi iz njegovog psihološkog profila i želje za dominacijom i ponižavanjem ljudi. Nažalost, to je i osnovni razlog da lično otvori šalter za žalbe građana", zaključuju iz Nove stranke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track