IZ SDS PRAVO U NAPREDNJAKE: Senić od danas član SNS
Foto: Nemanja Pančić

Nekadašnji funkcioner Tadićeve stranke prihvatio poziv

IZ SDS PRAVO U NAPREDNJAKE: Senić od danas član SNS

Politika -

Nekadašnji funkcioner Socijaldemokratske stranke Aleksandar Senić od danas je član Srpske napredne stranke.

Senić je ekao da je to konkretizovano danas u razgovoru sa predsednikom Izvršnog odbora SNS Darkom Glišićem, dok je nešto ranije istakao da je to "poziv koji se ne odbija".

Senić je rekao da sa Glišićem nije pričao o funkcijama, da će trenutno njegov zadatak biti sređivanje stanja u opštinskom odboru u Rači, gde je imenovan za poverenika, te da će biti član GO SNS.

"Dobio sam poziv koji ne treba odbiti. Pričao sam sa mojim kolegama i sve što sam uradio sam obavio uz saglasnost ljudi sa kojima sam učestvovao na prethodnim lokalnim izborima, gde smo odneli ubedljivu pobedu, iako je SNS imao predsednika opštine pre izbora", rekao je Senić, dodajući da će svi odbornici SDS u Rači preć u odbornički klub SNS.

Senić je naglasio i da procesi izlaska iz SDS i ulaska u SNS potpuno odvojeni, jer u trenutku izlaska iz stranke Borisa Tadića nije imao nameru da ulazi u bilo koju stranku.

"Ali, stvari su se brzo odvijale i nisam odbio poziv da se priključim i učestvujem u daljem kreiranju političkog ambijenta u Srbiji na pravi način", istakao je Senić.

Senić je u SDS, pored ostalog, bio zamenik šefa poslaničkog kluba u prethodnom skupštinskom sazivu kada je bio i predsednik Odbora za evropske integracije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track