ČEDA U POTOČARIMA: Lider LDP na komemoraciji žrtvama Srebrenice
Foto: Klix.ba/Davorin Sekulić

Obeležavanje 21. godišnjice

ČEDA U POTOČARIMA: Lider LDP na komemoraciji žrtvama Srebrenice

Politika -

POTOČARI - U prisustvu predstavnika međunarodne zajednice, vlasti BiH i porodica žrtava u Potočarima je počelo obeležavanje 21. godišnjice od zločina nad Bošnjacima u Srebrenici kojem iz Srbije prisustvuje samo predsednik opozicione LDP Čedomir Jovanović.

Komemoracija je počela čitanjem poruke mitropolita nekanonske crnogorske pravoslavne crkve Mihaila koji je, između ostalog, poručio da će Gospod kazniti zločince prema zaslugama, te da Bošnjaci treba da oproste, ali da nikada ne zaborave. Predstavnici srpske vlasti proglašeni su nepoželjnim ove godine u Srebrenici jer su, kako je poručeno, "negatori genocida".

Lider LDP Čedomir Jovanović, jedini političar iz Srbije koji prisustvuje komemoraciji u Potočarima, rekao je uoči početka ceremonije da je njegov dolazak u Srebrenicu njegova ljudska obaveza i politička dužnost."Sam dolazak ovde je moja ljudska obaveza i politička dužnost", rekao je Jovanović.

Nakon sudije haškog tribunala Teodora Merona govorio je ministar spoljnih poslova turske Mevlut Čavušoglu koji je Bošnjacima preneo pozdrave turskog državnog vrha i naroda.

(Tanjug/N1/Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track