Najnovije vesti

I POSLE ŠEŠELJA, ŠEŠELJ: Sinovi lidera radikala na vlasti u Zemunu i Novom Beogradu
Foto: Kurir/ Marina Lopičić, Nebojša Mandić, Dado Đilas

Dobili prve funkcije

I POSLE ŠEŠELJA, ŠEŠELJ: Sinovi lidera radikala na vlasti u Zemunu i Novom Beogradu

Politika

BEOGRAD - Sinovi Vojislava Šešelja Aleksandar i Nikola imenovani su nedavno za članove opštinskih veća Zemuna i Novog Beograda.

Tako je Aleksandar Šešelj postao član najuže vlasti u Zemunu, koju su radikali formirali sa naprednjacima, dok su u Novom Beogradu napravili dogovor sa listom Aleksandra Šapića, koji je u toj opštini osvojio najviše glasova.

Vojislav Šešelj kaže da to što su njegova deca ušla u opštinske vlasti nema veze sa njim, već sa stranačkim funkcijama koje su obavljali.

- Moguće je da ima neke veze sa mnom to što su predsednici lokalnih odbora SRS, ali oni nisu krenuli s neba pa u rebra, već su prošli kroz stranačku hijerarhiju. Trudili su se i postigli rezultate - objašnajva on.

Vjerica Radeta, funkcionerka SRS, smatra da je sasvim prirodno i logično da Šešeljevi sinovi budu politički aktivni, kako u SRS-u tako i van stranke.

- Ipak, to sa Vojislavom Šešeljem nema nikakve veze. Aleksandar Šešelj je predsednik OO SRS u Zemunu, koji je najveći opštinski odbor. Tu smo osvojili najviše glasova na lokalu. Nikola je predsednik OO SRS u Novom Beogradu. To što su sinovi predsednika stranke niti im koristi niti ima škodi - zaključuje Radeta.

Nikola Šešelj u Novom Beogradu (Foto: Dado Đilas)
Nikola Šešelj u Novom Beogradu (Foto: Dado Đilas)

Novi-stari predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić potvrdio je da je Nikola Šešelj član njegovog kabineta, prenosi Blic.

- Ne vidim tu ništa sporno. Naprotiv. Radikali su nas prvi zvali posle izbora i rekli da su spremni da učestvuju u vlasti. Nisu tražili ništa. Uslove je imao pokret DJB, dok je naprednjacima bilo malo ono što sam im nudio. Visoka politika ne treba da ima nikakve veze sa lokalom, jer ovde ne pričamo o tome kuda treba da ide Srbija, već da li će levo ili desno biti park - objašnjava Šapić.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...