DSS PROSLAVIO 24 ROĐENDAN SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Uvek smo bili državotvorna stranka
Foto: Marina Lopičić

Sa proslave izaostali viđeniji čalnovi Dveri

DSS PROSLAVIO 24 ROĐENDAN SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Uvek smo bili državotvorna stranka

Politika -

BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) obeležila je danas 24. godišnjicu osnivanja, a predsednica Sanda Rašković Ivić poručila je da je ova stranka sve vreme bila, ostala i ostaće državotvorna i da je uverena da će DSS "rasti i cvetati".

Rašković Ivić je rekla da je DSS u 24 godine postojanja prošla vijugav i trnovit put, ali i da je važno naglasiti da je DSS za svo vreme bila, ostala i ostaće državotvorna stranka.

"Stranka koja je sledila svoje principe, kojoj su srpska država i narod na prvom mestu, a onda tek stranačka priča", rekla je Rašković Ivić na svečanom koktelu u sedištu stranke.

Ona je podsetila da je DSS jedna od najstarijih stranaka u novijoj istoriji Srbije, da je imala predsednika Savezne Republike Jugoslavije, dva puta premijera, predsednika Narodne skupštine, mnoge ministre, ali da je bila i u opoziciji, pa i van parlamenta.

DSS je na prošlim izborima ponovo osvojila parlamentarni status, podsetila je Rašković Ivić i dodala da to otvara vrata "još žešćeg i još intenzivnijeg opozicionog delovanja".

"Mi smo opozicija ovom režimu, koji je loš za Srbiju, ali nikada nismo bili i nećemo biti opozicija državi Srbiji i srpskom narodu. DSS će se zalagati za slobodnu Srbiju, okrenutu samoj sebi, koja se oslanja na istok, ali nije ni na istoku ni na zapadu, vojno neutralnu, koja vodi računa o svim svojim građanima", rekla je Rašković Ivić.

Ona je uverena da će njena stranka "rasti, cvetati" i da će u svom opozicionom delovanju imati sve više i više prijatelja, glasača, ljudi koji će prilaziti.

"Kao što su rekli stari Latini 'Vivat crescat floreat - neka cveta, neka raste, neka živi'", rekla je predsednica DSS, koja je tortom služila goste.

Pre rođendanskog koktela, održana je zajednička sednica Predsedništva i Izvršnog odbora stranke, zatvorena na javnost, a na samom koktelu nije bilo viđenijih članova pokreta Dveri, koalicionog partnera DSS-a.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track