VUČIĆ O OSLOBAĐANJU BRANIMIRA GLAVAŠA: Ovo je odluka protiv srpskog naroda
Foto: Nebojša Mandić

Promocija knjige Faktor Čerčil

VUČIĆ O OSLOBAĐANJU BRANIMIRA GLAVAŠA: Ovo je odluka protiv srpskog naroda

Politika -

BEOGRAD - Premijer Aleksandar Vučić posle promocije knjige Faktor Čerčil osvrnuo se na današnju oslobađajuću presudu Branimiru Glavašu za unistvo Srba u Osijeku 1991 naglasivći da je ovo jedan od teških odluka protiv srpskog naroda

- To je još jedna u nizu teških odluka donetih protiv srpskog naroda, neobjašnjivih za nedvosmisleno jasne zločine koji su počinjeni protiv Srba. Prethodno je poništena presuda za najteže zločine u Drugom svetskom ratu i očigledno je da je situacija iz dana u dan za naš narod u Hrvatskoj i uopšte zapadno od Drine i Dunava sve kompilkovanija, rekao je Vučić.

On je dodao da je njegov posao, da odluke donosi racionalno, da reaguje na odgovoran, ozbiljsn i miran način

- Mnogo srpske krvi je proliven u Drugom svetskom ratu, a da ne govorimo o Prvom svetskom ratu. Mnogo je Srba stradalo u ratovima 1990- tih, da podaštavamo bol srpskog naroda i umanjujemo srpske žrtve. Te žrtve su velike mi imamo obavezu da sprečimo, da učinimo sve što možemo da ih ne bude više u budućnosti, rekao je Vučić.

SLUČAJ GARAŽA I SELOTEJP: Branimiru Glavašu ukinuta presuda za ubistvo Srba u Osijeku

On je dodao:

- Mi će mo štitit nacionalni ponos i dostojanstvo i do poslednjeg trenutka. Čuvaćemo mir i stabilnost u regionu jer nam to donosi prosepritet. Pokušaćemo da dijalogom, razgovorom rešavamo stvari koje više čak ne mogu da razumem. Ovo više jednostavno ne razumem, Glavašu poništena presuda, poništena presuda Stepincu, a ubice iz Varivoda nemaju. Želeo bi da EU i neki drugi reaguju po tom pitanju, ali se plašim se zabavljeni svim svoijim problemima .Naše je da ne budemo prvi u celom haosu koji se događa oko nas da sačuvamo zemlju i svoj narod, naglasio je Vučić.

On je rekao i da su užasne bile slike u Srbu.

- Srbija će branti i štiti svoju antifašstičku tradiciju, uspomenu na Srbe ubijene u Drugom svetskom i poslenjem ratu, ali nećemo gazuti tuđe žrtve. Ako se ovako ponašju pravosudni organi jedne zemlje EU nemaju pravo da nama drže lekcije o poglavlju 23 i 24, rekao je premijer.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja