VULIN: Srbija je zabrinuta za položaj Srba u Hrvatskoj
Foto: Fonet

VULIN: Srbija je zabrinuta za položaj Srba u Hrvatskoj

Politika -

BEOGRAD - Srbija može samo da bude veoma zabrinuta za položaj Srba u Hrvatskoj, jer ako je oslobođen Branimir Glavaš, onda se postavlja pitanje da li će i jedan zločinac nad Srbima biti procesuiran i da li će ikada i jedan zločinac biti kažnjen, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin.

"Kada su u pitanju Hrvati, sudi se na jedan način, a kada su u pitanju Srbi, na drugi način. Kada za srpske žrtve nema ko da odgovara, kada čitava država okreće glavu od stradanja, pa i svojih državljana, što su Srbi pobijeni, ili proterani iz Hrvatske, svakako bili, onda možemo samo da pitamo Evropu do kada će se ovakvo ponašanje tolerisati", naglasio je ministar.

Vulin je zapitao do kada će se vraćanje ustaštva na velika vrata u zvaničnu politiku i pravosuđe, prihvatati kao nešto sasvim normalno, što ne zaslužuje kaznu i naglasio da Srbija može samo da bude veoma zabrinuta za položaj Srba u Hrvatskoj.

"U Hrvatskoj ne može da prođe nijedan jedini dan, a da se ne desi nešto jako ružno Srbima. Ne može da prođe nijedan jedini dan, a da ne dobijete vest, koja će poniziti srpske žrtve i koja će još jednom dokazati da je politika ustaštva ponovo u zamahu i da se izgleda svaki zločinac nad Srbima i svaka mržnja prema Srbima, jednostavno - ne samo da se ne kažnjava, već se i podstiče", rekao je ministar.

Najviši pravosudni organi Hrvatske oslobodili su Branimira Glavaša i od njega učinili slobodnog čoveka, kaže Vulin i dodaje da je on nedvosmisleno odgovoran za brojne ratne zločine, što je više puta dokazano.

"Onda se postavlja pitanje da li će i jedan zločinac nad Srbima biti procesuiran i da li će ikada i jedan zločinac biti kažnjen", rekao je Vulin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track