SVEČANOST POVODOM GODIŠNJICE OSNIVANJA SDA SANDŽAKA: Izetbegović danas u Novom Pazaru
Foto: Beta

Poseta od značaja

SVEČANOST POVODOM GODIŠNJICE OSNIVANJA SDA SANDŽAKA: Izetbegović danas u Novom Pazaru

Politika -

Lider SDA BiH i aktuelni predsedavajući Predsedništva BiH Bakir Izetbegović i predsedavajući Saveta ministara BiH Denis Zvizdić boraviće danas u Novom Pazaru, gde će prisustvovati obeležavanju 26. godišnjice od osnivanja Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka i svečanoj sednici stranačke skupštine.

Istog dana u Novom Pazaru će biti održan i sastanak Koordinacije SDA iz regiona. Koordinaciju SDA regiojna čine: SDA BiH, SDA Sandžaka, SDA Hrvatske, Bošnjačka stranka Crne Gore, SDA Kosova i SDA Makedonije, javila je Anadolija.

Izetbegović će se sastati i sa gradonačelnikom Novog Pazara Nihatom Biševcem.

Iz BNV-a je saopšteno da je ova Izetbegovićeva poseta BNV-u i da je zato od velikog značaja za to najviše predstavničko telo Bošnjaka u Srbiji.

Kako je najavljeno iz SDA Sandžaka na svečanoj skupštini, pored predsednika SDA Sandžaka Sulejmana Ugljanina, predviđeno je obraćanje predsednika SDA BiH Bakira Izetbegovića, kao i drugih prisutnih.

SDA Sandžaka je, kao deo političke organizacije za bivšu SFRJ, sa centralom u Sarajevu, zvanično osnovana 29. jula 1990. na Gradskom stadionu u Novom Pazaru.

Na osnivačkoj skupštini SDA Sandžaka pre 29. jula 1990. na Gradskom stadionu u Novom Pazaru prisustvovalo je više desetina hiljada ljudi.

Na skupu je uz velika ovacije prisutnih govorio osnivač SDA Alija Izetbegović, a Suljeman Ugljanin je izabran za predsjednika SDA Sandžaka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track