ŠUT-KARTA: Igor Mirović smenio Pajtićevu ženu!
Foto: Dado Đilas, Marina Lopičić

Otkazi po formiranju vlade

ŠUT-KARTA: Igor Mirović smenio Pajtićevu ženu!

Politika -

Supruga lidera Demokratske stranke izgubila mesto upravnika Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine nakon što su demokrate ranije ove godine ostale bez vlasti u pokrajini

Vesna Pajtić, supruga lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića, smenjena je s mesta upravnice Urgentnog centra Kliničkog centra Vojvodine (KCV)!Smena Pajtićeve bila je samo pitanje dana nakon što je nedavno formirana nova pokrajinska vlada, odnosno nakon što je DS izgubio vlast u Vojvodini.Politički razlozi- Vesna Pajtić ekspresno je smenjena odlukom direktora KCV Ivana Levakova. Međutim, u Novom Sadu je javna tajna da je Levakov takvu odluku doneo nakon konsultacija s pokrajinskom vladom, kojom rukovodi naprednjak Igor Mirović. Ovo je čisto politička smena i oko toga nema dileme. Inače, Pajtićeva, reklo bi se, uopšte nije iznenađena činjenicom da je ostala bez fotelje, jer je to i očekivala - priča izvor Kurira i dodaje da će se Vesna Pajtić sad vratiti na radno mesto anesteziologa.U KCV juče nisu želeli detaljnije da govore o razlozima za smenu upravnice Urgentnog centra.- Uslovljeno potrebama procesa rada, bolje organizacije, prometnijeg i efikasnijeg pružanja zdravstvenih usluga pacijentima u KCV došlo je do kadrovskih promena - kratko nam je rečeno u ovoj ustanovi, dok je bez odgovora ostalo pitanje da li je Vesna Pajtić, koju je sad zamenio upravnik klinike za nefrologiju i kliničku imunologiju Igor Mitić, smenjena iz političkih razloga.Inače, Vesna Pajtić je na čelu Urgentnog centra bila od 2010, odnosno od samog osnivanja te zdravstvene ustanova. Prethodnih godina retko se pojavljivala u medijima, ali je pojedinim postupcima s vremena na vreme privlačila veliku pažnju.Svi njeni gresiTako je ostalo upamćeno da je pre dve godine zabranila tadašnjem gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću da uđe u Urgentni i poseti ranjenog policajca. Takođe, velika prašina podigla se i kad je u KCV posao dobio nekadašnji ministar Oliver Dulić, kog je, kako su mediji tvrdili, zaposlila upravo Vesna Pajtić.Ona je juče ostala nedostupna za medije, za komentar nije bio raspoložen ni njen suprug Bojan Pajtić, a na pozive nije odgovarao ni Igor Mirović.Napomenimo, osim Pajtićeve smenjen je i dosadašnji upravnik klinike za ginekologiju i akušerstvo KCV Dragan Stajić, a na njegovo mesto imenovan je Tihomir Vejnović, koji dolazi s mesta upravnika Zavoda za perinatologiju.

Nakon pisanja KuriraSMENJEN ZBOG SMRTI PACIJENTKINJEPokrajinska vlada je zbog nepravilnosti u radu smenila i direktora Opšte bolnice u Pančevu Nebojšu Tasića. Ova ustanova je prethodnih nedelja bila u žiži interesovanja nakon što je otkriveno da je pacijentkinja Snežane Ivašku umrla posle više od šest sati čekanja na pregled. Kurir je o ovome prvi pisao, a nakon toga reagovali su MUP, inspekcija Ministarstva zdravlja i Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, koji su pokrenuli istrage povodom tragične smrti pacijentkinje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track