SELAKOVIĆ UZVRATIO JANKOVIĆU: Napadaš Vučića, a plata ti je triput veća od njegove!

Fajt

SELAKOVIĆ UZVRATIO JANKOVIĆU: Napadaš Vučića, a plata ti je triput veća od njegove!

Politika -

Ministar pravde optužio je ombudsmana da se bavi politikom i ličnom promocijom i da nikome ne polaže račune,

Intervju zaštitnika građana Saše Jankovića Kuriru, u kome je govorio o mandataru Aleksandru Vučiću i stanju u državi, očigledno nije ostavio ravnodušnim funkcionere naprednjaka, koji su redom ustali u odbranu svog lidera i uzvratili napadom na ombudsmana. Posebno oštar bio je ministar pravde Nikola Selaković, koji je Jankovića prozvao zbog njegove plate i optužio ga da se bavi politikom.- Zaštitnik se malo zaneo od sopstvene plate i privilegija kad je počeo da se bavi politikom, što mu je izgleda milije nego njegov posao - reakcija je Nikole Selakovića na intervju Saše Jankovića.Oštre rečiZaštitnik građana dao je intervjuu Kuriru, u kojem je, između ostalog, naveo da u Srbiji sve zavisi od volje mandatara Aleksandra Vučića - od toga ko je ministar pa do toga kolike su plate i koliko će se dece igrati.Pojedini funkcioneri SNS oštro su reagovali na ove njegove reči, a Selaković u razgovoru za Kurir kaže da je, za razliku od Jankovića, koji nikad nije polagao račune građanima, Vučić to uradio.- Bilo bi dobro kad bi i Janković podneo račun onome ko ga bira na odgovornu državnu funkciju, da vidimo koliko je puta po gradovima Srbije primao građane, slušao njihove probleme i pokušavao da ih reši, a koliko puta se bavio svojom ličnom promocijom, koliko puta se bavio poslovima koji nisu njegova ustavna nadležnost. Kad se već ne bavi svojim poslom, za koji prima platu čak tri puta veću od predsednika vlade, onda mu se osladilo da komentariše i kritikuje rad onih o čijim rezultatima i dometima može samo da sanja - poručio je Selaković, kao i da zaštitniku „nije smetao ni žuti predsednik ni žuti premijer, koji su preko 450.000 građana Srbije oterali u nezaposlenost“.Bratislav Gašić, visoki funkcioner naprednjaka, koji je i sam imao sukob s Jankovićem, kratko je poručio da ga „pustimo Saše Jankovića“.Žali se da je blokiran- To samo govori o njemu - naveo je bivši ministar odbrane.Na društvenoj mreži Tviter poslanik SNS Vladimir Đukanović osuo je drvlje i kamenje na zaštitnika građana. Prvo je objavio da ga je Janković na toj mreži blokirao, uz komentar „Uvek dostupan građanima“, a potom je napisao:- On se, inače, ne bavi politikom, već samo daje politikantske izjave. Kakva zloupotreba funkcije tzv. zaštitnika.

Stefanović JANKOVIĆ JE OPSEDNUT VUČIĆEM

Ministar policije Nebojša Stefanović rekao je sinoć da se Janković više ne bavi svojim poslom već isključivo politikom.- Ne vidim gde je nadležnost zaštitnika građana kada govori o rokovima za formiranje vlade, pogotovo kada se sve odvija u skladu sa Ustavom i zakonima naše zemlje - rekao je Stefanović za Pink.On je dodao da je očigledno da Janković „ima neku vrstu opsednutosti premijerom Aleksandrom Vučićem“.- Ne znam zbog čega ima potrebu da toliko govori o tome, ali to je očigledno nešto na šta ćemo morati da se naviknemo, da li je to možda neka najava izborne kampanje ili nečeg drugog, ne znam, to ćemo videti - rekao je Stefanović.

Šta kaže o VučićuU srpskoj državi danas je sve moguće i sve zavisi od volje mandatara. Kad će biti izbori, koji će biti izbori, ko će biti poslanik, ko ministar, ko predsednik, a ko zaštitnik, ko će šta i od koliko sati raditi, kolike će plate i penzije biti, koliko će se dece igrati, koliko će nas stranci poštovati, ko je najveći kriminalac...

U štampanom izdanju Kurira možete pročitati i ovo:

Vojislav Šešelj isprozivao Velimira Ilića: Znaš samo da kradeš!

Pojedinim poslodavcima trudnice postale mašine za pare

Kurir otkriva: Ana Nikolić trudna!

Bivša Đokovićeva devojka startovala Tonija Kukoča.

Za sve čitaoce

Danas uz Kurir poklon: Sve o makrobiotici

Pročitajte korisne savete kako da unapredite svoje zdravlje

Koliko puta ste čuli za makrobiotiku a niste bili sasvim sigurni šta to znači? Uz ovaj broj Kurir vampoklanja specijal posvećen makrobiotici koji će vam biti koristan saveznik na putu ka zdravlju. Kojuhranu treba da jedete, kako da kombinujete namirnice, kako da pripremate zdrave obroke... Sve ovopročitajte u današnjem Kurir specijalu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track