MUKE U VLADI Aleksandar Antić: Nemam gde da jedem, grebem se od mame za hranu
Foto: Marina Lopičić

Kuvarice na odmoru, ministri se dovijaju

MUKE U VLADI Aleksandar Antić: Nemam gde da jedem, grebem se od mame za hranu

Politika -

U većini državnih objekata zatvoreni restorani, pa funkcioneri moraju da se snalaze za jelo u okolnim kafanama i picerijama

Ministre ovih dana nije stavio na muke samo mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić, već i kuvarice.I to bukvalno. U većini državnih objekata pod patronatom Uprave za zajedničke poslove kuvarice su na kolektivnom godišnjem odmoru, pa su ministri i drugi funkcioneri zakinuti za hranu po povlašćenim cenama i moraju da se snalaze za jelo.Hrane se s nogu- Kuvarice su u pojedinim državnim objektima na kolektivnom godišnjem odmoru. Na nekim radnim mestima taj odmor im traje i do tri nedelje. Snalazimo se kako znamo i umemo - kaze za Kurir jedan od vladinih funkcionera.On dodaje da se sad između sebe šale kako moraju da se „otvore za klopu“ jer nema više hrane za „dž“.- Šalu na stranu, nekad je zaista nemoguće otići čak i u restoran u komšiluku kako biste pojeli nešto na brzinu. Dovijamo se na sve načine - kaze naš izvor.Između ostalog, bez kuvarice su ostali deo SIV, ministarstva u Nemanjinoj 22-24, i to ministarstva pravde, prosvete, zdravstva i obrazovanja, kao i Ministarstvo energetike.Jedan od zaposlenih u Ministarstvu pravde kaže da su na kolektivni odmor kuvarica već navikli jer je tako godinama unazad.- Kakvi restorani, hranimo se po pekarama i fast fudovima - kaže naš izvor.- Inače, mi iz Ministarstva pravde retko smo i koristili usluge u kantini. Mahom smo jeli na ulici. Ali, kad dođe dan da ne možeš doslovno da mrdneš sa stolice, da juriš sa sastanka na sastanak, značilo je kad imaš gde da prezalogajiš na brzinu.Neke kuhinje i radeS druge strane, novonastala situacija ima i svojih prednosti, kao u slučaju ministra energetike Aleksandra Antića, koji se za kuvani obrok ogrebe kod mame, pa se ujedno i češće viđaju.- Ovome se najviše raduje moja majka jer sam češće u prilici da dođem kod nje na ručak. Samim tim i ja, s obzirom na to da najviše volim njenu kuhinju - kazao je Antić.Ovakav režim, naravno, nije na snazi u Nemanjinoj 11, gde je kabinet premijera.E. K.

Uprava za zajedničke posloveRESTORANI NA GENERALCIIz Uprave za zajedničke poslove poručili su pak da nije reč o kolektivnom odmoru kuvarica, već da kuhinje u nekim objektima ne rade zbog planiranih aktivnosti u vezi s higijensko-sanitarnim režimom.- Zbog krečenja kuhinjskog dela s pripadajućim prostorijama, generalnog čišćenja sistema za odvod masnih para, dezinfekcije, dezinsekcije, deratizacije i čišćenja celokupnog prostora opreme i inventara restorani neće raditi do 24. avgusta - naveli su.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track