DAČIČ:Izjave Glavaša vrhunac političkog ludila u Hrvatskoj
Foto: Beta

Reagovanje

DAČIČ:Izjave Glavaša vrhunac političkog ludila u Hrvatskoj

Politika -

BEOGRAD - Prvi potpredsednik srpske vlade Ivica Dačić poručio je da današnje izjave ratnog zločinca Branimira Glavaša predstavljaju vrhunac političkog ludila u Hrvatskoj.

U izjavi dostavljenoj medijima, Dačić kaže da čovek (Glavaš) koji je osuđen za ubistvo srpskih civila, čovek koji veliča nacističku ustašku NDH, Pavelića i Stepinca, čovek koji veliča ustaškog teroristu Barešića, optužuje Srbiju za neofašizam i naziva bezobrazlukom to što se Srbija protivi rehabilitaciji fašizma i ustaštva.

"Poništavanje presude Glavašu je jasna poruka da je moguće nekažnjeno ubijanje i zlostavljanje Srba. Srbija se sa tim nikada neće pomiriti. Ratnim zločincima je u celom svetu mesto u zatvoru, jedino u Hrvatskoj su oni ispred novinarskih kamera i mikrofona“, naveo je Dačić, koji je i ministar spoljnih poslova Srbije.Glavaš, koji je osuđen za ratne zločine, jedan od osnivača HDZ i šef HDŠB-a, pozvao je danas hrvatsku vlast da odlučnije da reaguje na, kako je rekao, "bezobrazluk istočnih suseda".

Foto: Beta
Foto: Beta

Glavaš: Počašćen sam što sam predmet "srbijanskog besa"

Branimir Glavaš, kojem se sudi pod optužbom za ratne zločine, izjavio je danas da kao hrvatski general smatra da je kompliment to što se poslednjih dana našao na udaru državnog vrha Srbije.On je, na konferenciji za novinare, naglasio da je posebno počašćen što je bio predmet "srbijanskog besa", u seriji diplomatskih nota, uz "mučenika, blaženika i kardinala Alojzija Stepinca te hrvatskog viteza Miru Barešića", prenose hvratski mediji.

Kao saborski zastupnik, Glavaš smatra da bi hrvatske vlasti trebalo rezolutnije reagovati na "bezobrazluk istočnih suseda" i kaže da su na čelu Srbije "okoreli srpski neofašisti i pročetnički nacionalisti".Povodom protesta Srbije što mu je ukinuta presuda i predmet vraćen na ponovno suđenje, Glavaš kaže da je "drskost" komentarisati presude pravosudnih tela drugih država."Obzirom da će mi biti omogućeno ponovljeno suđenje, pozivam Srbiju da pošalju svog promatrača neka prati suđenje pa neće srpska diplomacija lupetati kao sada", kaže Glavaš.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track