ANTIĆ: O detaljima nove vlade danas i sutra sa mandatarom
Foto: Zorana Jevtić

Stav SPS je da saradnja treba da se nastavi

ANTIĆ: O detaljima nove vlade danas i sutra sa mandatarom

Politika -

BEOGRAD - Detalji o sastavu nove vlade, podeli odgovornosti i kadrovskim rešenjima biće tema današnjeg i sutrašnjeg razgovora koalicije okupljene oko Socijalističke partije Srbije (SPS) s mandatarom Aleksandrom Vučićem, najavio je funkcioner SPS Aleksandar Antić.

"Imam lično dozu optimizma i verujem da će rezultat tih razgovora biti naš nastavak saradnje i deo odgovornosti koje će naša koalicija preuzeti u novoj vladi", rekao je Antić novinarima u pauzi skupa "Ugalj - osporavani energent".

On je rekao da je stav SPS da saradnja treba da se nastavi, a da je u dosadašnjim razgovorima premijer imao dozu zadovoljstva saradnjom u prethodnoj vladi sa SPS i kako je dodao, to je polazna osnova za buduću saradnju.

"Sredinom iduće nedelje očekujemo da će se ući u proceduru i da ćemo imati premijera u parlamentu sa ekspozeom i sastavom vlade pred poslanicima", naglasio je Antić.Mandatar Vučić je ranije najavio da će sednica Skupštine Srbije na kojoj će se raspravljati o izboru nove vlade, biti održana do 11. avgusta i da će o ulasku u vladu razgovarati sa SPS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track