TUGA U MAKEDONIJI: Predsednik Nikolić uputio saučešće Ivanovu i porodicama poginulih
Foto: Dragana Udovičić

Posle nezapamćenog nevremena i poplava

TUGA U MAKEDONIJI: Predsednik Nikolić uputio saučešće Ivanovu i porodicama poginulih

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izrazio je saučešće predsedniku Makedonije Đorđu Ivanovu, i porodicama nastradalih u nevremenu koje je proteklog vikenda zadesilo ovu zemlju, a u kojem je život izgubilo više od 20 osoba i više povređenih.

Sa velikom tugom smo primili vest o tragičnom gubitku velikog broja ljudskih života u snažnom nevremenu koje je pogodilo vašu zemlju. U ime građana Republike Srbije i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća, naveo je Nikolić u pismu Ivanovu.

Istakao je da iskrenim žaljenjem i saosećanjem Srbija deli bol porodica koje su ostale bez svojih bližnjih.

Povređenima u ovoj velikoj prirodnoj nepogodi, predsednik Srbije je poželeo brz oporavak.

"Građani Srbije su u ovim teškim trenucima za vašu zemlju solidarni sa prijateljskim narodom Makedonije", naveo je predsednik Nikolić i poručio: "Primite, poštovani predsedniče, izraze mog najdubljeg uvažavanja“".

Gojković uputila telegram saučešća predsedniku Skupštine Makedonije Veljanoskom

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković uputila je danas telegram saučešća predsedniku Skupštine Makedonije Trajku Veljanoskom, povodom tragedije prouzrokovane nevremenom u Skoplju, u kome je 21 osoba izgubila život.

Kako se navodi u saopštenju, Gojković je kazala da je Srbija sa nevericom i tugom primila vest o razornim poplavama u Makedoniji."Teško je pronaći reči utehe u ovom trenutku, ali sam uverena da ćete naći snage da ponovo izgradite ono što je uništeno u ovoj prirodnoj katastrofi i pružite podršku onima koji su izgubili svoje najmilije", napisala je Gojković u telegramu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja