GOATI: Nova vlada bez velikih iznenađenja, šteta što nema Udovički
Foto: Fonet Medija Centar 25 Feb 2016

Reakcija

GOATI: Nova vlada bez velikih iznenađenja, šteta što nema Udovički

Politika -

Politikolog Vladimir Goati ocenio je da nema prevelikih iznenadjenja u sastavu nove vlade koju je danas predložio mandatar Aleksandar Vučić, ali da je šteta što u njoj neće biti dosadašnje ministarke državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

Goati je za agenciju Beta rekao da je pitanje zašto je dosadašnji ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ostao na toj funkciji, s obzirom na proteste zbog Savamale i da li su socijalisti prihvaćeni zbog podrške u parlamentu za eventualnu promenu Ustava Srbije.

"Predloženi sastav vlade se i mogao očekivati, iako sam očekivao da ćemo imati jedostranačku vladu... ali je ipak (Vučić) prihvatio i ministre iz drugih stranaka što može da bude dobro", rekao je Goati.

On je napomenuo da su neke promene "očigledno dobre", ali da je "šteta što Udovički nije u novoj vladi".

Prema njegovim rečima, mnogi političari nisu shvatili šta je Udovički uradila u Ministarstvu državne uprave sa donošenjem zakona kojim se menja odnos gradjana i uprave u vezi izdavanja dokumenata i po kome je država postala servis gradjana.

"Za Stefanovića koji je ostao na istoj funkciji pitanje je da li je on imao uticaja na aferu sa Savamalom zbog koje gradjani protestvuju. Mislim da je morao da zna (šta se desilo) i da je 48 sati bilo previše da se to reši", rekao je Goati.

On je naveo i da u budućem sastavu vlade "nema drugih iznadjenja" pa ni u tome što deo resora ponovo vode socijalisti uprkos "grubim rečima i kampanji na ivici tuče izmedju njih i naprednjaka" uoči izbora.

"Jedino mogu da razumem da su socijalisti u vladi zbog želje da se dobije dvotrećinska podrška (u parlamentu) za eventualnu promenu Ustava Srbije", rekao je Goati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track