ŽESTOK OKRŠAJ ČANKA I ĐURIĆA: Ti si Hitler! A ti podržavaš nezavisno Kosovo!
Foto: Dragana Udovičić I Fonet

Prozivka na Tviteru

ŽESTOK OKRŠAJ ČANKA I ĐURIĆA: Ti si Hitler! A ti podržavaš nezavisno Kosovo!

Politika -

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak uporedio je danas direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića sa Hitlerom!

Naime, Čanak je na svom profilu na Tviteru na Đurićev stav da naši sportisti u Riju treba da siđu s postolja zbog učešća Kosova na OI, naveo da se tako i Hitler ponašao 1936!

- Hitler je otišao sa stadiona da ne bi čestitao sportisti Džesiju Ovensu osvajaču četiri zlatne medalje. Berlin 1936 - naveo je Čanak u svom skandaloznom tvitu.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Poređenje predsednika LSV Nenada Čanka, o protivljenju politizaciji sporta i zloupotrebi Olimpijskih igara za promociju Hašima Tačija i nezavisnosti Kosova, sa postupcima i politikom Adolfa Hitlera, gruba je uvreda za sve antifašiste i milione žrtava nacističke idelogije, koja je u Srbiji u crno zavila gotovo svaku kuću, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

"Čankovo poređenje stava vlade i naroda Srbije, koji se protive politizaciji sporta i zloupotrebi Olimpijskih igara za promociju Hašima Tačija i nezavisnosti Kosova, sa postupcima i politikom Adolfa Hitlera je gruba uvreda", rekao je Đurić Tanjugu, povodom tvita Nenada Čanka u kom on kaže: "Hitler je otišao sa stadiona da ne bi čestitao crnom sportisti DŽesiju Ovensu osvajaču četiri zlatne medalje. Berlin 1936".

Đurić je uveren da se ne radi o "nepromišljenom i grubom ispadu", već o "umišljajnom i svesnom stigmatizovanju i etiketiranju sopstvene zemlje i naroda u svrhu kukavičkog dodvoravanja onima koji podržavaju jedinstveno proglašenu nezavisnost Kosova, a od kojih i Čanak očekuje ili dobija podrsku".

Đurić je naveo i da će se uvek boriti za svačije pravo na drugačije mišljenje, da smatra da nije lepo, ali i da je legitimno biti, kao što, kaže, "Čanak očigledno i jeste", i protiv borbe za očuvanje KiM u sastavu Srbije.

"Ono sto jeste neoprostivo, to je igranje u dnevnopoliticke svrhe sa nezabeleženom patnjom srpskog, jevrejskog, romskog i mnogih drugih naroda koji su u Srbiji satirani u ime Hitlerove ideologije", rekao je Đurić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track