KUD ĆE SAD BIVŠI MINISTRI: Velja se već snašao, našao posao u struci!
Foto: Kurir/ Zorana Jevtić I Damir Dervišagić

Za njih 7 više nema mesta

KUD ĆE SAD BIVŠI MINISTRI: Velja se već snašao, našao posao u struci!

Politika -

BEOGRAD - U novom sastavu Vlade Srbije neće biti 7 dosadašnjih ministara. Šta će raditi i čime će se konkretno baviti pošto predaju funkcije retko ko je spreman da otkrije javnosti.

Pod svetlima reflektora i u žiži javnosti bili su duže od dve godine. Posle objave da više neće biti ministri Vučićevog kabineta, njih sedmoro tražiće novi posao.

Bez fotelja su ostali Nikola Selaković, Željko Sertić, Ivan Tasovac, Snežana Bogosavljević Bošković, Kori Udovički, Srđan Verbić i Velimir Ilić.

ZA NJIH 7 VIŠE NEMA MESTA: Ovo su ministri koji su ostali bez fotelje u novoj vladi

Velja Ilić

Dosadašnji ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije, Velimir Ilić, u telefonskom razgovoru otkriva da je posao već našao i to u svojoj struci, koji, kako tvrdi, više želi od ministarske fotelje.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

“Pošto sam pre izvesnog vremena dogovorio s premijerom tačno šta ću raditi, tako da ću novu funkciju dobiti za deset dana. Sve smo se dogovorili, ali nismo se dogovorili da to pričam ovako dok se ne završi”, rekao je Velimir Ilić.

- Pošto sam pre izvesnog vremena dogovorio s premijerom tačno šta ću raditi, tako da ću novu funkciju dobiti za deset dana. Sve smo se dogovorili, ali nismo se dogovorili da to pričam ovako dok se ne završi”, rekao je Velimir Ilić.

Kori Udovički

Prelaznu ocenu za novu Vladu nije dobila ni Kori Udovički, do skoro ministarka državne uprave i lokalne smaouprave, u čijoj je nadležnosti bilo smanjenje broja zaposlenih u javnom sektoru.

OTPISANI MINISTRI: Kori Udovički preko TV saznala da je šutnuta

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

"Naredni period posvetiću sagledavanju svega što sam naučila u ove dve godine i kako najbolje da nadalje radim za Srbiju", kaže Udovički.

Snežana Bogosavljević Bošković

Mesta u novoj Vladi nema ni za nekadašnju ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković. "Nastaviću da radim kao redovan profesor na Agronomskom fakultetu u Čačku. Obavljaću i dužnost narodnog poslanika u Narodnoj skupštini", navela je.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Nikola Selaković

Bivši ministar pravde ranije je izjavio da ako ne bude u toj Vladi to nije smak sveta. "Najlepša i najčasnija moguća stvar je raditi za svoju otadžbinu, ja sam to imao prilike u ove četiri godine da činim", rekao je tada Nikola Selaković.

NOVA FUNKCIJA SPREMNA ZA SELAKOVIĆA: Evo koje mesto čeka dosadašnjeg ministra pravde

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Mediji spekulišu da bi mogao biti novi direktor Bezbednosno informativne agencije, a neki ga vide i kao sledećeg gradonačelnika Beograda.

Srđan Verbić

Ovaj ministar je imao najčešće štrajkove ispred svog kabineta, prosvetari kojima su zbog mera štednje smanjene plate polivali su ga vodom, a tokom njegovog mandata poništen je konkurs za naučne projekte.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Srđan Verbić smatrao je da dualno obrazovanje u Srbiji nije moguće, iako se za takav sistem zalaže lično premijer Vučić. Gde će naći novi posao Verbić ne otkriva.

Ivan Tasovac

Ivan Tasovac, ministar kulture i informisanja, javnost pamti po sukobu sa novinarskim udruženjima i retkim oglašavanjem u medijima.

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

Fotelju je izgubio, ali je manire zadržao - pozivi i poruke sa pitanjem -čime će se baviti - ostali su bez odgovora.

Željko Sertić

Za razgovor s medijima nije raspoložen ni Željko Sertić koji je vodio ministarstvo privrede. Prema nezvaničnim informacijama Sertić bi uskoro trebalo da se nađe na čelu Razvojne agencije Srbije.

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

OVO SU NOVA LICA U VUČIĆEVOJ VLADI: Upoznajte ih! Ovo sigurno niste znali o njima!

Novi ministri su Goran Knežević (privreda), Branislav Nedimović (poljoprivreda), Nela Kuburović (pravda), Ana Brnabić (državna uprava), Mladen Šarčević (prosveta), Vladan Vukosavljević (informisanje).

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track