MILAN KRKOBABIĆ: Stabilnost nema alternativu
Foto: Marina Lopičić

Srbiji potreban svež kapital

MILAN KRKOBABIĆ: Stabilnost nema alternativu

Politika -

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe PUPS Milan Krkobabić izjavio je danas da dugoročna stabilnost nema alternativu i da je na budućoj vladi da povuče oštre poteze i nastavi reformski kurs uprkos otporima koji se očekuju.

Krkobabić je tokom skupštinske rasprave rekao da, iako se često govori o spoljnim faktorima, Srbija vodi svoju ekonomsku politiku i citirao ekonomistu Danicu Popović, da se jedino rezultati broje."Šta si zatekao i šta si ostavio. Čuli smo šta je Vučića sačekalo, a šta je ostavio zajedno sa svima nama, a to je nešto što je solidno za novi početak", rekao je Krkobabić, koji je i kandidat za ministra bez portfelja.

Kako je rekao, 1,7 miliona penzionera čeka poštara dva puta mesečno i "Ne dao Bog da im ne dođe, ali Bog s tim nema ništa, ako vlada ne obezbedi sredstva" istakavši da je to ozbiljan posao, kao i isplata 800.000 zaposlenih."Trebaju nam strane banke, svež kapital, treba nam finansijsko tržište, tržište kapitala", rekao je Krkobabić navodeći da i reforma javnih preduzeća predstavlja "ključ svih ključeva", međutim, primetio je da su pojedini u skupštini i to komentarisali vrlo površno kroz to ko će biti direktor.

Dodao je da je smanjenje penzija i plata bila neophodna mera, jer se postavljalo pitanje, hoće li penzija biti ili neće. Na taj način, podsetio je, ostvarena je ušteda od 380 miliona evra.Krkobabić smatra da program vlade predstavlja energičan otklon od višedeceinjske ekonomije bede, kao i otklon od strogo kontrolisanog haosa, što je, smatra, dobro.

Na početku izlaganja, Krkobabić je najavio da govori kao šef poslaničke grupe PUPS, te da se nada da se mandatar nije predomslio.Inače, Krkobabić je kandidat za ministra bez portfelja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja