BOJAN PAJTIĆ: Samo za vreme premijerovog ekspozea Srbija se zadužila za dva miliona evra
Foto: FoNet

Za Vladu nisu izabrani najbolji

BOJAN PAJTIĆ: Samo za vreme premijerovog ekspozea Srbija se zadužila za dva miliona evra

Politika -

BEOGRAD - Lider DS Bojan Pajtić danas je naveo da je sunovrat u državi mandatar Aleksandar Vučić nasledio sam od sebe, da se danas lošije živi, kao i da je javni dug povećan, a da se samo za vreme trajanja ekspozea Srbija zadužila dva miliona evra.

Pajtić je tokom skupštinske rasprave kazao da podržava borbu protiv korupcije, ali je istakao da je Vučićeva vlada imala niz tajnih ugovora poput Beograda na vodi, prodaje zemljišta Arapima, za Železaru Smederevo i Er Srbiju."Nemojte da vam ugovor za FIAT bude alibi, Objavite i taj ugovor", rekao je Pajtić u parlamentu.Mandatar je, kazao je Pajtić, u više navrata vrlo grubo uvredio poslanike opozicije čime, između ostalog i što je sednica zakazana samo 24 sata ranije.

"Nakon što su polanici opzicije iskazali revolt i izašli iz sale, mandatar nastavlja da vređa tako što govori za njih da su lenjivci koji su došli da uzmu dnevnice, kao ljude koji se brčkaju", rekao je Pajtić i dodao da i mandatar zna da dnevnice u skupštini ne postoje još od 2009.Neprihvatljivo je bilo, smatra Pajtić, da se na vladu čeka 3,5 meseca jer poljoprivrednici za to vreme nisu mogli da donose odluke, investitori nisu imali sa kim da komuniciraju...

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

Komentarišući to što je mandatar podsetio da se vlada Vojislava Košutnice formirala u zadnjem času, lider DS je kazao da ne želi da bude advokat Košutnice, ali da je ta vlada bila koaliciona, dok je Vučić osvojivši mnogo veći broj glasova mnogo ranije mogao da je sastavi.

"Niste primenili princip da se biraju najbolji", komentarisao je sastav vlade Pajtić, a negativno se izrazio i o direktorima pojedinih javnih preduzeća.Pajtić je kazao da je Vučić na vlasti pet godina i da ne može više da se poziva na vladu Mirka Cvetkovića, te da kada govori o sunovratu, može da kaže da ga je nasledio od sebe.Lider DS-a pozdravio je to što je vlada navela da želi da poboljša standard građana, ali je rekao da je prethodna vlada u tome omanula, a kao primer naveo to što potrošačka korpa u 2016. iznosi oko 67.000.

Rekao je i da je agrarna politika pogrešna, da vlada nije ništa učinila, za razliku od drugih zemalja, da reši problem zaduženih u švajcarcima.Istakao je da MMF za vreme vlade Mirka Cvetkovića nije tražio da se smanje plate, ali jeste smanjenje rashoda i povećanje prihoda.Naveo je da su investicije manje, kao i da penzije nisu smele biti smanjene, jer je to stečeno pravo koje je ustavom zagarantovano.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track