EVO ZBOG ČEGA SU DJB OTIŠLI SA SEDNICE: Marjan Rističević uspeo da ih istera iz takta
Foto: Zorana Jevtic

Sukob u Skupštini Srbije

EVO ZBOG ČEGA SU DJB OTIŠLI SA SEDNICE: Marjan Rističević uspeo da ih istera iz takta

Politika -

Poslanici pokreta "Dosta je bilo" napustili su danas sednicu Skupštine Srbije nakon "vickastih" komentara poslanika SNS Marjana Rističevića na njihov račun.

Rističević je započeo svoje provokativno izlaganje, ali su poslanici DJB odmah podigli poslovnike zbog povrede poslanika. Na to im je Rističević odgovorio:

"Da li je to možda povreda jelovnika?" aludirajući na to što su poslanici opozicije juče napustili obrazlaganje ekspozea Aleksandra Vučića.

Poslanici DJB su odmah podigli poslovnike želeći repliku a Rističević je nastavio u svom stilu.

"Molim vas, isključite ventilaciju ovde, ako već mašu, neka budu makar energetski efikasni" - rekao je Rističević, nakon čega su brojni poslanici počeli da se smeju.

Poslanici DJB su posle toga napustili zasedanje skupštine.

Inače, Radulović je prethodno izneo svoje mišljenje o ekspozeu Vučića nakon čega mu je ovaj odgovorio.Tokom odgovora došlo je do smeha u sali kada je Radulović podigao knjigu poslovnika za prigovor u trenutku kada je tv kamera skrenula ka njemu. Na to je reagovao i Aleksandar Vučić.

"Dragi prijatelji svi ste videli da oni gledaju kameru kada je ona tu i onda je podignu jer im je teško da drže knjigu od 50 grama u ruci. Ja nisam ovde zbog kamere i prenosa, ali oni jesu!", rekao je Vučić.

Nakon toga svi poslanici DJB su ustali sa podignutim poslovnicima, što je izazvalo novi smeh u Skupštini Srbije.Predsednik DJB se ponovo javio za reč i izjavio da smatra da mandatar treba da se upristoji jer je, kako je rekao, vređanje i omalovažavanje političkih protivnika loš manir i znači slabost. Vučić mu je odgovorio da nikog nije uvredio, a zatim odlučno demantovao Radulovićeve tvrdnje o trošenju državnog novca.

DJB: Mandatar u Skupštinu doveo navijače

Mandatar je doveo navijače na galeriju Skupštine da mu tapšu, da ga hrabre aplauzom i od Skupštine napravio pozorište, saopštio je Pokret Dosta je bilo. Pokret je ocenio da nedostatak ideja i bilo kakve vizije za Srbiju trebalo je da nadoknade aplauzom i da ohrabruju mandatara u danu kad je otvorena rasprava o njegovom ekspozeu.Mandatar je pokazao i koliko se plaši Saše Radulovića kad mu je jeftinim trikom onemogućio da govori dok traju prenosi sednice Skupštine na RTS, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track