Protest Srba u Kosovskoj Mitrovici zbog hapšenja
Foto: Kim

Protest Srba u Kosovskoj Mitrovici zbog hapšenja

Politika -
Građani su, noseći parole i zastave, prošetali od mosta na Ibru do suda u kojem je smešteno Euleksovo pravosuđe, gde su se zadržali oko sat

BEOGRAD - Građani severne Kosovske Mitrovice protestovali su i u tom gradu tražeći oslobađanje Jovice Miljkovića, koji je uhapšen 17. maja jer je navodno učestvovao u rušenju objekta kosovske policije u severnom delu grada.

Građani su, noseći parole i zastave, prošetali od mosta na Ibru do suda u kojem je smešteno Euleksovo pravosuđe, gde su se zadržali oko sat.

Oni su nosili zastave Srbije i transparente na kojima je bilo ispisano da traže oslobađanje Miljkovića, ali i svih Srba sa Kosova koji su uhapšeni i smešteni u zatvore, a nisu počinili nijedno krivično delo.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Krstimir Pantić rekao je novinarima da je predstavnicima EU u njihovom sedištu u tom gradu preneo zahtev građana da se Miljkoviću omogući da se brani sa slobode i dodao da će do tad građani svakodnevno protestovati.

"Dobio sam obećanje da će zahtev građana biti prenet šefu misije Euleksa i očekujem da će odgovor brzo stići u Kosovsku Mitrovicu", kazao je Pantić.

On je rekao da će građani svakodnevno protestovati glavnim ulicama Kosovske Mitrovice kao i da u periodu od 11.30 do 13 sati neće raditi trgovinske i zanatske radnje i ugostiteljski objekti u gradu. Miljković je uhapšen 17. maja jer je navodno učestvovao u rušenju objekta kosovske policije u severnoj Mitrovici. Lokalni meštani tvrde da je Miljković uhapsila tajna služba Kosovske policije kada je iz sela Suvi do išao ka Mitrovici kako bi odveo dete u obdanište.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track