LAVROV ČESTITAO DAČIĆU: Strateško partnerstvo Rusije i Srbije se dosledno razvija
Foto: Fonet

Čepurin uručio pozdrav iz Moskve

LAVROV ČESTITAO DAČIĆU: Strateško partnerstvo Rusije i Srbije se dosledno razvija

Politika -

BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je danas sa ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom Čepurinom o daljem razvoju saradnje na bilateralnom planu, kao i o realizaciji poseta i planiranih aktivnosti do kraja 2016. godine.

Ambasador Aleksandar Čepurin je ovom prilikom uručio čestitku ministra inostranih poslova Ruske Federacije Sergeja Lavrova, povodom ponovnog izbora prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića na ovu funkciju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako se navodi, Lavrov je u čestitki istakao da se strateško partnerstvo između Rusije i Srbije dosledno razvija, što u potpunoj meri odgovara interesima dveju zemalja i naroda.

"Ubeđen sam da produbljivanje bilateralne saradnje po svim osnovnim smerovima, realizacija zajedničkih projekata od uzajamne koristi jačaju temelj rusko-srpskih odnosa. Računam na nastavak sadržajne razmene mišljenja i koordinaciju aktivnosti na međunarodnoj pozornici", dodao je Lavrov.

Šef ruske diplomatije je u čestitki od sveg srca čestitao Dačiću imenovanje na funkciju prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Republike Srbije, i poželeo mu dobro zdravlje, blagostanje i uspehe u poslu na toj odgovornoj dužnosti, dodaje se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track