BAJDEN NAREDIO: Tači apeluje da se omogući formiranje ZSO
Foto: Fonet

Rezultati posete

BAJDEN NAREDIO: Tači apeluje da se omogući formiranje ZSO

Politika -

PRIŠTINA - Kosovski predsednik Hašim Tači je danas pozvao poslanike kosovske skupštine da usvoje zakon o ratifikaciji sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom i napomenuo da je neophodno omogućiti formiranje ZSO, preneli su prištinski mediji.

Tači je rekao da sporazum o formiranju ZSO treba da bude ostvaren u skladu sa Ustavom i zakonima Kosova, izvestio je RTK.

Tači je poslanicima poručio da kada se bude glasalo o demarkaciji, na njima će biti istorijska odgovornost da pokažu da je Kosovo odgovorna i miroljubiva zemlja koja poštuje međunarodno pravo.

Tači je, takođe, pozvao poslanike da ne dovedu u pitanje interese Kosova zbog dnevno političkih pitanja, dodajući da glasanje za demarkaciju znači dokaz poštovanja partnerstva sa SAD.

Foto: FoNet/AP
Foto: FoNet/AP

Tači je dodao da Kosovo nije izgubilo ni centimetar svoje teritorije, a ako sporazum o demarkaciji ne bi bio usvojen to bi značilo nanošenje štete Kosovu jer bi, kako je kazao, dovelo do kašnjenja integrativnih procesa u NATO.

Potpredsednik SAD Džozef Bajden zapretio je u sredu u Prištini političkim liderima Kosova da ratifikuju sporazum o demarkaciji sa Crnom Gorom i omoguće formiranje Zajednice srpskih opština na Kosovu ili će, kako je poručio, Priština izgubiti podršku SAD.

Bajden je na zajedničkoj konferenciji za novinare nakon razgovora sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, rekao da će taj sporazum i formiranje ZSO imati pozitivan uticaj na region.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track