POSLANICE UZVRAĆAJU UDARAC: Šešelj je prostačina i ženomrzac
Foto: Zorana Jevtić

Parlamentarke o optužbama da naplaćuju seks

POSLANICE UZVRAĆAJU UDARAC: Šešelj je prostačina i ženomrzac

Politika -

Svojom šokantnom izjavom da se pojedine članice Skupštine bave prostitucijom vođa radikala izazvao gnev srpskih političarki

Lider radikala Vojislav Šešelj ponovo je digao na noge srpski parlament, i to šokantnom i uvredljivom tvrdnjom da u Skupštini ima poslanica koje se bave prostitucijom.

Iako nijednu koleginicu nije imenovao, Šešelj je poručio da će se one same prepoznati.Poslanice su juče rešile da ne uzvrate udarac, ali su sve, bez obzira na partijsku pripadnost, izrazile zgađenost nad novim Šešeljevim prostaklukom.Aleksandra Jerkov iz DS kaže da je Šešelj samo nastavio u svom maniru i ovim novim ispadom pokazao da je i ženomrzac.Štetočina- Šovinizam, prostakluci i širenje mržnje jedino su što Vojislav Šešelj ume, radi i zna celu svoju političku karijeru. Njegove reči, stavovi i postupci naneli su već dovoljno zla da bi nas bilo šta od njega čudilo. Bilo je samo pitanje trenutka kada će meta njegove mržnje i progona postati žene, nakon svih drugih koji su već stradali - rekla je Jerkovljeva za naš list.Unižava parlamentPoslanica Nove Srbije Dubravka Filipovski ne krije da je bila zgađena dok je čitala Šešeljeve izlive uvreda.- I kao žena i kao političarka sam zgrožena takvim blaćenjem poslanica i unižavanjem parlamenta. Šešelju to nije prvi put, ali je krajnji trenutak da insistiramo da javno iznošenje stavova bude praćeno argumentima, a ne ovako pukim pljuvanjem i vređanjem - smatra ona.Poslanica SNS Aleksandra Đurović kaže da se nije prepoznala u opaskama lidera radikala, za koje kaže da su ispod svakog nivoa.- To zaista ne zavređuje moj komentar. Svakako se nisam prepoznala u njegovoj izjavi. Ako me prozove, odgovoriću, a ovako ne želim da ulazim u nešto što je ispod svakog nivoa - izjavila je ona za naš list.Brane ga u SRSJedina koja je stala u Šešeljevu odbranu je njegova desna ruka Vjerica Radeta, koja smatra da „saznanja koja je javno podelio Šešelj“ nisu uvredljiva.- On je samo rekao šta je saznao. Lepo je rekao da će se one koje se bave prostitucijom same prepoznati i ja se nadam da su se prepoznale. U politici nema podela na žene i muškarce. Svako ko je ušao u politiku treba da bude spreman da primi uvrede i udarce i isto tako i da ih zadaje - kaže Vjerica Radeta.

Aleksandar MartinovićTO JE VERBALNO NASILJE NAD ŽENAMAŠef poslanika SNS Aleksandar Martinović, koji je i sam često bio meta Šešeljevih uvreda, kaže da su i ovi njegovi stavovi o ženama štetni i paušalni:- Poslanik je slobodan da iznosi svoje stavove i ne možete nikome zabraniti da ih iznosi. O njihovoj štetnosti odlučuje narodna volja na izborima. Političari, a posebno poslanici, treba da se trude da stavovima koje iznose ne ugrožavaju nikoga. Ove Šešeljeve su i štetne i paušalne. SNS je protiv svakog nasilja, a posebno protiv nasilja nad ženama, kako fizičkog tako i ovog verbalnog.

IskusniPROSTITUTKA DOLAZILA U SKUPŠTINU KOD RADIKALAZanimljivo je da upravo stranka koju vodi Šešelj bila umešana u jedinu otkrivenu aferu s prostitucijom u Skupštini Srbije. Prostitutka Suzana P. pokušala je u februaru 2010. da uđe u zgradu parlamenta, ali ju je u tome sprečilo skupštinsko obezbeđenje. Ona je na ulazu rekla da ide u posetu poslaniku SRS Sulejmanu Spahu, koji je kasnije sve to negirao. Za Suzanom P. je bila raspisana poternica zbog bavljenja prostitucijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track