Pajtić pozvao članove DS da se registruju za izbore
Foto: Dragan Kadić

Pajtić pozvao članove DS da se registruju za izbore

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke (DS) i kandidat na predstojećim unutarstranačkim izborima Bojan Pajtić pozvao je danas sve članove stranke da se registruju kao birači na izborima za predsednika i potpredsednike koji će se održati 24. septembra.

Pajtić je podsetio da je, kada je 2014. godine izabran za predsednika DS, obećao da su to poslednji delegatski izbori u organizaciji i da se sada to obećanje ispunjava.

On je rekao da je danas DS jedina organizacija u kojoj se sprovode neposredni izbori za rukovodstvo, a da će se istovremeno članovi izjašnjavati o politici koju će stranka voditi u narednom preiodu.

Pajtić je dodao da je to veliki pomak za celu političku scenu Srbije, zbog toga što su u Srbiji političke organizacije po pravilu taoci autoritarnih pojednaca ili lobističkih struktura.

Demokratska stranka je, kao i svaka prosečna srpska porodica, obespravljena i ponižena, ali čvrsto rešena da se bori za dostojanstven život u ovoj zemlji, poručio je on.

Veoma je važno da istaknemo da je DS partija mislećih ljudi bez straha. Zbog toga se moj program zove "Demokratska stranka kakvu Srbija zaslužuje", rekao je Pajtić.

Pozivam članove DS da se registruju, da ispune svoje pravo da na izborima učestvuju, do 24. avgusta je moguće registrovati se kao birač i realizovati aktivno i pasivno biračko pravo na izborima unutar stranke, ponovio je Pajtić.

Mi danas stvaramo istoriju u političkom životu Srbije, zbog toga je važno da svaki član koji prepoznaje da je Srbiji potrebna mnogo bolja politička scena, mnogo uspešnija država učestvuje na ovim izborima, zaključio je Pajtić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track