Najnovije vesti

POSLE TAJNOG SNIMKA I VREĐANJA SRBA: Pupovac oštro kritikovao Milanovića
Foto: Profimedia

POSLE TAJNOG SNIMKA I VREĐANJA SRBA: Pupovac oštro kritikovao Milanovića

Politika

ZAGREB - Predsednik Srpskog narodnog veća (SNV) i potpredsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac danas je oštro kritikovao lidera Socijaldemokratske partije (SDP) Zorana Milanović zbog njegovih izjava o Srbiji i BiH.

"Očito da Zoran Milanović želi biti gori od hrvatske desnice i doprineti uvredama i ponižavanjima nama susednih država kao što su BiH i Srbija. I na taj način nanosi veliku štetu svojoj stranci i veliku štetu Hrvatskoj i njenom ugledu u svetu i regionu", rekao je Pupovac za Tportal povodom tajnih audio snimaka ;sastanka dela udruženja ratnih veterana s Milanovićem koji su plasirani u medije.Pupovac je ocenio da je "retorika Zorana Milanovića i njegova sklonost ponižavanju, uvredama i pljuvanju drugih ljudi, političkih opcija, država i naroda veoma ozbiljan problem za njegovu stranku i koaliciju koju predvodi".

 

"Ako je Zoran Milanović za šaku glasova spreman druge proglašavati šakom jada onda je to ozbiljan indikator bede na koju se usmerava hrvatska socijaldemokratija. Ako je Zoran Milanović spreman dodvoravati se desnici da bi vredjao druge zemlje i narode, onda je to zabrinjavajuće stanje leve politike u Hrvatskoj", rekao je Pupovac.Audio snimke sa sastanka objavio je Jutarnji list na sajtu, a na njima se, medju ostalim, čuje Milanović da govori da se vlast u Srbiji ponaša bahato, a da je reč o "beogradskoj čaršiji". Uz to je rekao i da Srbi žele da budu gospodari Balkana, ali da ih je malo, da su "šaka jada". BiH je ;nazvao "zemljom bez reda i poretka".

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...