MRKONJIĆ NE ODUSTAJE: Miro, ko te šiša, dižem Slobi spomenik!
Foto: Zorana Jevtić

Ponovo pravi dramu

MRKONJIĆ NE ODUSTAJE: Miro, ko te šiša, dižem Slobi spomenik!

Politika -

Ne interesuje me Mirino mišljenje, nije stvar porodice da li će građani da dignu spomenik, ne mogu oni to da zabrane, poručuje socijalista

Milutin Mrkonjić, počasni predsednik SPS, kaže da socijalisti nisu odustali od ideje da podignu spomenik Slobodanu Miloševiću i da se sprema potrebna dokumentacija. Naglašava i da će to uraditi po svaku cenu, te da se tu porodica Milošević i Mira Marković ništa ne pitaju!Kako kaže u razgovoru za Kurir, udruženje Sloboda priprema potrebne papire, a socijalisti će potom da im se priključe.- Sloboda je donela odluku da pokrene inicijative da se Miloševiću podigne spomenik, zbog čega i pripremaju dokumentaciju. Kad oni to pripreme, priključuje se SPS i papiri se šalju komisiji koja postoji pri gradskoj skupštini i koja raspravlja o tome - kaže Mrkonjić.Na pitanje kad očekuju da iz udruženja Sloboda završe s prikupljanjem potrebne dokumentacije, počasni predsednik SPS kaže:- Svaki dan. Očekujemo da to bude što pre.Priča o spomeniku Slobodanu Miloševiću ustalasala je javnost u Srbiji, a na jednoj od sednica Vlade premijer Aleksandar Vučić izribao je Ivicu Dačića i Aleksandra Vulina zbog priča o tome, te se nameće pitanje da li je predsednik SPS sugerisao u stranci da prikoče s idejom o spomeniku:

- Mene ne interesuje ničije mišljenje, čak ni Mirino (Mirjane Marković, prim. aut.)! Ona je moj prijatelj. Mi predlažemo da građani Srbije donesu odluku. To je neko ubacio kost. Nije stvar porodice da li će građani Slobodanu da dignu spomenik, ne mogu to da zabrane. Naravno, sve ide preko nadležnih organa.

Počasni predsednik SPS još tvrdi da su svi socijalisti jedinstveni po pitanju podizanja spomenika nekadašnjem predsedniku stranke.- Svi u SPS kažu isto što i ja, nađite tog jednog ko je protiv. Baš me interesuje ko je taj. Mi ne sporimo nijedan drugi spomenik. Mi samo smatramo da čovek koji je bio dva puta predsednik države, nevin, ubijen u Hagu, heroj, treba da dobije spomenik. Šta je tu sporno? To je kristalno čista stvar.Momir Bulatović iz udruženja Sloboda juče nije odgovarao na pozive i SMS, kao ni Ivica Dačić.

Mira MarkovićSLOBODAN IMA SPOMENIKUdovica Slobodana Miloševića Mirjana Marković rekla je u razgovoru za Kurir da Milošević ima spomenik u Požarevcu, koji su podigli ona i deca, a da na otkrivanju spomenika niko od socijalista nije bio. Rekla je i da je podizanje spomenika stvar porodice.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track