UDRUŽENJE RASELJENIH SRBA: Vlast u Crnoj Gori mora sa Srbijom da dogovori demarkaciju granice

Podrška Srpskoj listi sa Kosova i Metohije

UDRUŽENJE RASELJENIH SRBA: Vlast u Crnoj Gori mora sa Srbijom da dogovori demarkaciju granice

Politika -

Pre ili kasnije, ti sporazumi sa nelegitimnim pokrajinskim vlastima u Prištini biće van snage, i to je valjda jasno i najvećim laicima posle najnovijih dešavanja kod nas i u regionu

SUTOMORE - Savez udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije u Crnoj Gori pozdravlja neučešće poslanika Srpske liste na sednici tzv. Skupštine Kosova tokom koje je privremena pokrajinska vlada povukla predlog Zakona o demarkaciji granice sa Crnom Gorom.Podsećamo da se Crna Gora ne graniči sa nekavim samoproglašenim i međunarodno nepriznatim „Kosovom“, već sa Srbijom, čiju teritorijalnu celovitost neupitno priznaju Ujedinjene nacije. - Čin poslanika Srpske liste smatramo patriotskim i nacionalno odgovornim. Upravni odbor Saveza udruženja raseljenih sa Kosova i Metohije jednoglasno je doneo odluku da pozove poslanike Srpske liste da i u buduće ne učestvuju u donošenju odluka kojima se ugrožava teritorijalni integritet države Srbije - rekao je Milenko Jovanović, predsednik Saveza udruženja raseljenih u Crnoj Gori.

On je lično čestitao predsedniku Srpske liste Slavku Simiću na dostojanstvenom držanju poslanika tog političkog subjekta, poručivši da niko nema mandat da trguje sa srpskom pokrajinom koja je od 1999. godine pod protektoratom Ujedinjenih nacija, saglasno Rezoluciji 1244 SB UN."U isto vreme, Savez udruženja raseljenih sa Kosmeta poziva vlasti u Crnoj Gori da sporazum o demarkaciji postignu sa državom Srbijom a ne da zajedno sa ekstremistima koji su okupirali institucije sistema u južnoj pokrajini države Srbije rasparčavaju teritoriju suverene države Srbije", ističe Jovanović.Pre ili kasnije, ti sporazumi sa nelegitimnim pokrajinskim vlastima u Prištini biće van snage, i to je valjda jasno i najvećim laicima posle najnovijih dešavanja kod nas i u regionu.Nepoštovanje Srbije i narušavanje teritorijalnog integriteta države Srbije može dovesti do eskalacije sukoba koji albanski ekstremistički pokreti i priželjkuju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track