SKORO IZVESNO: Bratislav Gašić će biti novi šef BIA?
Foto: Marina Lopičić

Najozbiljniji kandidat

SKORO IZVESNO: Bratislav Gašić će biti novi šef BIA?

Politika -

Bivši ministar odbrane i visoki funkcioner SNS Bratislav Gašić je, prema izvorima iz Nemanjine 11, naozbiljniji kandidat za direktora BIA.

Premijer Aleksandar Vučić još nije doneo konačnu odluku, ali kako sada stvari stoje, Gašić je najizvesnije rešenje. Ukoliko premijer ne prelomi drugačije, Gašić će na mestu direktora BIA zameniti advokata Aleksandra Đorđevića.

- Imenovanje Gašića je gotovo izvesna stvar, a to bi moglo da se nađe na dnevnom redu već prve naredne redovne sednice Vlade - kaže izvor Nemanjine 11.

Za Gašića se nezvanično spekulisalo da bi mogao da dobije rukovodeće mesto u SDPR ili kontrolu službi bezbednosti. Ono što je bilo izvesno, premijer je stavio veto na njegov izbor za ministarsko mesto iako je Gašić silno želeo da se vrati u Vladu.

Mesto direktora BIA je jedno od najozbiljnijih i najosetljivijih pozicija u državi jer se u tu agenciju slivaju svi poverljivi bezbednosni podaci vezani za unutrašnje i spoljne prilike. Za šefa BIA svaka vlast postavlja poverljivog i odanog čoveka, tako da Gašić kao rešenje nije iznenađenje za većinu ministara.

Osim Gašića, do sada je za šefa BIA pominjan i bivši ministar pravde Nikola Selaković.

(Blic)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track