DAČIĆ NASTAVLJA POSETU SLOVENIJI: Šef srpske diplomatije o Zapadnom Balkanu i evrointegracijama
Foto: Dado đilas

Bledski strateški forum

DAČIĆ NASTAVLJA POSETU SLOVENIJI: Šef srpske diplomatije o Zapadnom Balkanu i evrointegracijama

Politika -

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić nastavlja posetu Sloveniji gde učestvuje na Bledskom strateškom forumu.

On će u okviru panela posvećenom Zapadnom Balkanu izlagati na temu "Zapadni Balkan: da li je EU i dalje faktor privlačenja?" Na panelu su učešće potvrdili i ministri spoljnih poslova BiH Igor Crnadak, Mađarske Peter Sijarto, Makedonije Nikola Poposki, zamenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država Hojt Ji, specijalni izaslanik za Zapadni Balkan u Ministarstvu inostranih poslova Češke Štefan File i drugi.

Učešće će biti prilika da se na marginama Foruma realizuju bilateralni susreti ministra Dačića sa predstavnicima zemlje domaćina kao predstavnicima drugih zemalja.

Potvrđeni su bilateralni susreti sa zamenikom pomoćnika DS u Stejt Departmentu Hojtom Jiem, parlamentarnim sekretarom u Ministarstvu inostranih poslova Kanade Pamelom Goldsmit-Džons, i ministrom inostranih poslova Makedonije Nikolom Poposkim.

Prvog dana Dačić se na marginama foruma sastao sa državnim sekretarom za evropska pitanja u MIP-u Francuske Arlemom Dezirom.

Takođe, predviđen je susret i s slovenačkim šefom diplomatije Karlom Erjavcem, s kojim će se razmotriti aktuelna pitanja iz bilateralne agende, kao i planirane aktivnosti za naredni period.

Ovogodišnji, 11. Bledski strateški forum, okupiće oko 700 učesnika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track