ZORANA POKLOPILA NIKOLIĆA: Pobediće onaj koga Vučić podrži
Foto: Marina Lopičić, Zorana Jevtić

Napeto na startnoj poziciji za predsednika zemlje

ZORANA POKLOPILA NIKOLIĆA: Pobediće onaj koga Vučić podrži

Politika -

Budući „takmičari“ za predsedničko mesto poručili aktuelnom šefu države da će mu stati na crtu jer ga ne smatraju ozbiljnim kandidatom

Dok predsednik Srbije Tomislav Nikolić samouvereno poručuje da ga u trci za predsedničku fotelju niko od najavljenih protivkandidata neće pobediti, visoka funkcionerka SNS i potencijalna „takmičarka“ Zorana Mihajlović ga podseća da će poslednju reč o svemu doneti lider naprednjaka Aleksandar Vučić, te da će samo njegov kandidat postati šef države!

- Ako se budem kandidovao, niko od njih neće imati šanse - rekao je Nikolić u intervjuu za Kurir, kada je jasno stavio do znanja da će, ukoliko donese odluku da obnovi predsednički mandat, sigurnim korakom ući u nadmetanje.

Mihajlovićeva mu je na to poručila:- Nadam se da će moja stranka imati kandidata. Samo onaj ko bude imao podršku Vučića može da pobedi. Ne verujem da će mi ponuditi, ali ako se bude desilo, razmisliću.PljuvačinaBivši predsednik Srbije i sadašnji lider SDS Boris Tadić smatra da je Nikolić animator.- Ako bi se Nikolić kandidovao na takmičenju besmislenih izjava, istina je da niko drugi ne bi imao šansu da ga pobedi. Tačno je da Nikolić nema konkurenciju, ali na izboru za animatora, jer nas svojim izjavama zasmejava već više od četiri godine. Animator može da nas zabavi, ali ne može da vodi i predstavlja državu - rekao je Tadić.

Lider Dveri Boško Obradović kaže da pored Nikolića „niko nema šanse da bude tako loš predsednik“.- Nikolić ima šanse isključivo ako ga podrži SNS, a SNS ga neće podržati pošto sumnja da on može da pobedi jer je izgubio poverenje građana za ovih pet godina. Jedan od prvih primera je njegovo obećanje da će ispitati izbornu krađu Borisa Tadića od Đurđevdana 2012. godine, kada je rekao da će to biti prvo što će uraditi kao predsednik. Ni posle pet godina nema ništa od toga - oštar je Obradović.Lider SDPS Rasim Ljajić ističe da će građani reći koga žele za predsednika.Biće iznenađenja- Svako ko se kandiduje na izborima misli da može da pobedi. Naravno, ukoliko bi se Nikolić kandidovao. On ima realne šanse jer je predsednik, prema tome, ne vidim ništa neuobičajeno u tome. Jedino merilo su građani na samim izborima, ne ni ankete ni lična percepcija. Mnogo puta je bilo i iznenađenja - ocenjuje Ljajić, koji je takođe najavio da će se kandidovati.Dušan Janjić, kandidat Aktivne Srbije, smatra da s Nikolićem „nije kraj istorije“.- Nastaviće se istorija, a Srbija će imati novog predsednika. Naravno da je izazov ako se on kandiduje i da su šanse mnogo veće. Očekujem da će biti mnogo kandidata jer ljudi imaju pravo na to, pa i ja - kaže Janjić.Zaštitnik građana Saša Janković, ali i lider SPS Ivica Dačić nisu hteli da komentarišu Nikolićeve izjave.

Vojislav ŠešeljTOMA IMA ŠANSE KO ŠEĆEROSKIPredsednik SRS Vojislav Šešelj uporedio je svog kuma sa nekadašnjim predsedničkim kandidatom Šećeroskim.- Ništa smešnije odavno nisam čuo. On će otprilike imati šanse kao Nikola Šećeroski, biće kandidat tog ranga. Po obrazovanju je potpuno isti kao Šećeroski, po majstorskim zvanjima je ispod njega - kaže Šešelj.

Istraživanje agencije „Faktor plus“ŠEŠELJU NAJVIŠE NEGATIVNIH POENAPrema rezultatima koje je objavila agencija „Faktor plus“, najveći broj ispitanika u avgustu ove godine pozitivno je ocenio rad i govor ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, a za njom sledi Ivica Dačić. Najveći broj negativnih ocena dobio je lider SRS Vojislav Šešelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja