KOMESAR ZA PROŠIRENJE EU ODAO PRIZNANJE SRBIJI Han: Vi ste čuvar mira na Balkanu
Foto: Zorana Jevtić

Neprocenjiv doprinos regionalnoj saradnji

KOMESAR ZA PROŠIRENJE EU ODAO PRIZNANJE SRBIJI Han: Vi ste čuvar mira na Balkanu

Politika -

Komesar za evropsku politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han odao je priznanje Srbiji zbog doprinosa regionalnoj saradnji.

Han je stigao u zvaničnu posetu Srbiji "u situaciji veoma zategnutih odnosa izmedu Beograda i Zagreba zbog niza provokativnih poteza iz našeg susedstva".

"Radujem se svom ponovnom dolasku u Beograd, susretu s novom vladom premijera Aleksandra Vučića i nastavku odlične saradnje pune poverenja koju smo uspostavili prethodnih godina", istakao je Han.

On je istakao da je angažman EU na evropskom putu Srbije čvrst, što se ogleda u otvaranju četiri poglavlja u procesu pregovora o pristupanju.

"Naravno, teški izazovi su pred nama. To uključuje agendu vladavine prava, gde Srbija sada treba da primeni ono što je predviđeno akcionim planovima za pregovaračka poglavlja 23 i 24", dodao je Han.

Upitan da li ste zadovoljni time kako se srpska vlada ponaša u novim regionalnim trzavicama, on je rekao: "Priznajem i cenim aktivan i konstruktivan doprinos Srbije u očuvanju mira i stabilnosti u regionu, kao i njen pristup koji nam je bio od pomoći prilikom rešavanja migrantske krize.

(Tanjug/Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track