DAČIĆ SE NALJUTIO ZBOG PROZIVKE IZ POKRETA SOCIJALISTA: Parazite tražiti na Vučićevoj listi
Foto: Beta

Svađa u koaliciji

DAČIĆ SE NALJUTIO ZBOG PROZIVKE IZ POKRETA SOCIJALISTA: Parazite tražiti na Vučićevoj listi

Politika -

BEOGRAD - Predsednik SPS-a Ivica Dačić izjavio je danas da je začuđen napadom potpredsednika Pokreta socijalista Bratislava Jugovića, koji je, govoreći o predsedničkim izborima, kako kaže, grubo napao Socijalističku partiju Srbije da parazitira na leđima Vučića.

"A ko parazitira na leđima Vučića, valjda Aleksandar Vučić najbolje zna. Njih, pre svega, treba tražiti među onima koji su bili na njegovoj listi na izborima, a sada se ponašaju kao da ih se ne tiču ovozemaljski politički problemi i čije je ćutanje jače od grmljavine onih koji se obrušavaju na Vučića, u zemlji i regionu", istakao je Dačić u pisanoj izjavi.

Dačić ističe da SPS nikad nije tražila da vladajuća koalicija podrži njega kao predsedničkog kandidata i pita otkud onda ovakav napad i kome je to u interesu."Vladajućoj većini sigurno ne. Zato ne želim da rasplamsavam polemiku, jer ja nisam protivnik Vučića, kako Jugović kaže, već njegov saveznik", poručio je Dačić u pisanoj izjavi.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

On dodaje da SPS nije ni donela bilo kakvu odluku o učešću na predsedničkim izborima koji se održavaju sledeće godine, niti su doneli odluku o kandidatu.On dodaje da će o predsedničkim izborima, kao i o svemu ostalom, SPS i JS razgovarati isključivo sa premijerom Aleksandrom Vučićem."Sa drugima nemamo šta da razgovaramo", istakao je Dačić, saopšteno je iz SPS.

Jugović ranije danas izjavio da bi stranke na vlasti, iz ljubavi prema Srbiji, trebalo na narednim predsedničkim izborima da imaju jednog kandidata, ali da taj kandidat ne može da bude Ivica Dačić niti bilo koji kandidat iz partija koje su se tek u postizborno vreme priključile koaliciji sa SNS.

On je precizirao da su te stranke na prethodnim parlamentarnim izborima bile protivnik izborne liste "Srbija pobeđuje" i da su do glasača stigle "prethodno parazitirajući na leđima Vučića".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track