OBEZGLAVLJENA SRBIJA: Zorana Mihajlović dočekala da šefuje državom!
Foto: Stefan Jokić

Državni vrh van zemlje

OBEZGLAVLJENA SRBIJA: Zorana Mihajlović dočekala da šefuje državom!

Politika -

Pošto su Vučić, Dačić, Stefanović, Nikolić i Maja Gojković u inostranstvu, sudbina građana pala je u ruke ministarke saobraćaja i potpredsednice Vlade

Potpredsednica i ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović preuzela je Vladu. I to bukvalno. Naime, premijer Aleksandar Vučić, prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić, potpredsednik Nebojša Stefanović, ali ni predsednik Srbije Tomislav Nikolić i šefica parlamenta Maja Gojković nisu u zemlji, pa je vlast pripala Mihajlovićevoj.Osim nje, u Srbiji je juče bio još potpredsednik Rasim Ljajić, ali, kako nam je rekao, on nema ambiciju da vodi Vladu. Ipak, tvrdi da sve dobro funkcioniše, po planu.Telefonske odluke- Sve je normalno, pod kontrolom, svako radi svoj posao. Pogodilo se da su i premijer, predsednik, predsednik Skupštine i ostali potpredsednici odsutni, ali posao zbog toga ne sme da trpi - rekao je Ljajić.Politički analitičar Branko Radun kaže da za Mihajlovićevu rukovođenje Vladom ne bi trebalo da bude problem, s obzirom na to da je reč o samo dva-tri dana, a da se sve odluke mogu rešiti telefonskim putem.

Zorana ćuti- Oni koji nisu u zemlji znači da su aktivni, odnosno da imaju obaveze i međunarodne aktivnosti preuzete odranije. Retko se dešava da ceo državni vrh u isto vreme nije u zemlji, ali valjda je sada krenula sezona sastanaka i poseta nakon godišnjih odmora. Ne bi trebalo da bude problema, a u vezi s nekim odlukama lako bi se ona dogovorila i konsultovala s premijerom telefonom - ističe Radun.Mihajlovićeva to nije htela da komentariše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja