Najnovije vesti

VUČIĆ: U Njujorku kažu Sefer Halilović je niko i ništa, a svi ćute
Foto: Fonet

Niko nije javno reagovao

VUČIĆ: U Njujorku kažu Sefer Halilović je niko i ništa, a svi ćute

Politika

NJUJORK - Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku da je dobio bezbroj poruka od različitih političa iz inostranstva koji su mu, kako je rekao, sugerisali da ne obraća pažnju na preteće izjave Sefera Halilovića jer on, kažu, ne predstavlja nikoga i ništa.

On je, kaže, pitao sve njih a što vi niste rekli da je niko ni ništa i da ne predstavlja nikoga. Zašto, kazao je, bošnjački zvaničnici ćute... Zašto, dodao je, Zapad ćuti o tome. "Zašto nisu rekli da on ne predstavlja nikoga i ništa. Na kraju to niko nije rekao", konstatovao je Vučić u izjavi za B92.

Premijer je kazao da je na dostojanstven način prihvatio nenajavljeno prisustvo bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića na panelu Klinton Fondacije.

Foto: FoNet/Dragan Antonić
Foto: FoNet/Dragan Antonić

"Razgovarao sam sa Izetbegovićem i uvek sam spreman da razgovaram sa njim", naveo je premijer, koji je, međutim, sa žaljem konstatovao da u BiH ima ne malo onih koji, kako je rekao, dele Halilovićeve stavove.Srbija, kazao je, nije i neće učestvovati ni u kakvim igrama, ali isto tako neće dozvoliti nestanak Reublike Srpske.

Iz Njujorka idem pravo u Beč

Vučić je najavio da će iz Njujorka otputovati pravo u Beč na skup o migrantima na kojem će biti i nemačka kancelarka Angela Merkel.

To što tamo bude dogovoreno biće naše opredeljenje, rekao je premijer i dodao da ga veoma brine najava o podizanju zidova, te da se plaši da su njegovi saradnici, ministri Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović bili u pravu.

Ipak, kazao je, on ostaje pri stavu da zidovi ne rešavaju problem iako Srbija ne može da bude "parking" za migrante.

Foto: FoNet/Nenad Đorđević
Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Premijer je u izjavi za B92 rekao da je u Savetu bezbednosti bilo reči o migrantima, te da je o tome razgovarao i sa visokom predstavnicom EU Federikokm Mogerini.

Nisam podržao nijednog kandidata

Vučić je izjavio danas u Njujorku da učešćem na panelu Klinton Fondacije nije podržao nijednog od predsedničkih kandidata SAD.

Premijer je za B92 rekao da će se tokom boravka u Njujorku sastati i sa predstavnicima Republikanaca.O učešću na tom panelu, premijer kaže da je uspeo da pokaže da je Srbija zemlja koja drži do svoje pollitike i ne menja je.

Foto: AP
Foto: AP

"Nisam podržao nijednog predsedničkog kandidata, ne bavimo se izborima u SAD... Mi smo mala zemlja, a ja mali lider da bih nekog podržavao u SAD... Ni na koji način nećemo u to da se mešamo", rekao je premijer i dodao da je na panelu govorio o ulozi srpskog naroda i o srpskim žrtvama.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...