SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Gradjani Republike Srpske treba da izadju na referendum
Foto: Marina Lopičić

Podrška

SANDA RAŠKOVIĆ IVIĆ: Gradjani Republike Srpske treba da izadju na referendum

Politika -

BEOGRAD - Šefica poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić pozvala je danas gradjane u Republici Srpskoj da izadju na referendum i na najdemokratskiji način izjasne se o Danu RS, jer na to imaju pravo.

Ona je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da je podršku referendumu u RS i srpskom narodu dala i Rusija, a da premijer Aleksandar Vučić i Vlada Srbije nisu, što je po njenoj oceni, velika bruka i sramota.

Sanda Rašković Ivić rekla je da je neophodno da zbog pretnji koje trpi RS zbog referenduma zasedaju sve ključne državne institucije Srbije i pozvala predsednika Srbije Tomislava Nikolića da sazove sednicu Saveta nacionalne bezbednosti.Ona je ocenila da Brisel i Vašington i premijer Aleksandar Vučić hoće da "pod šapu Sarajeva" stave BiH i prava koja je RS dobila Dejtonskim sporazumom.

Kako je dodala, to samo govori da "raspad Jugoslavije još nije završen i da se rasturanje srpskog korpusa vidi na delu kroz rasturanje srpskog entiteta u BiH".

Foto: Stevan Jokić/FoNet
Foto: Stevan Jokić/FoNet

Đordje Vukadinović iz poslaničkog kluba DSS rekao je da "histerija i pomama" zbog demokratskog izjašnjavanja gradjana u RS loša i kontraproduktiva.

"Stvorena je atmosfera kao da se glasa o nekoj objavi rata ili otcepljenju od BiH, a ne da je u pitanju demokratsko izjašnjavanja gradjana. Po mom najdubljem uverenju mir i stabilnost u regonu ne ugrožava RS, ni Milorad Dodik, ni refrendum, već upravo histerične i neopravdane rekacije", ocenio je Vukadinović.

U nedelju, 25. septembra održava se referendum o Danu RS. Pitanje na koje gradjani RS treba da odgovore je "Da li podržavate da se 9. januar obeležava i slavi kao Dan Republike?".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track