Najnovije vesti

ŠUTANOVAC NA ČELU DS: Iznenadila me Pajtićeva ostavka, nisam je tražio
Foto: Beta

Novoizabrani predsednik demokrata

ŠUTANOVAC NA ČELU DS: Iznenadila me Pajtićeva ostavka, nisam je tražio

Politika

BEOGRAD - Novoizabranog predsednika DS Dragan Šutanovac izjavio je da ga je iznenadila ostavka doskorašnjeg lidera stranke Bojana Pajtića na mesto šefa poslaničke grupe, budući da je, kako podseća, u svom pobedničkom govoru najavio agilniji nastup DS-a u parlamentu, jer je "to je jedina osvetljena pozornica za stranku".

Šutanovac je rekao da "o bilo kakvim ostavkama, pa i u poslaničkoj grupi, nije bilo govora, niti sam ja to zahtevao". "Tim pre me je iznenadila Pajtićeva odluka objavljena na društvenim mrežama, a o kojoj me nije i lično obavestio, iako smo po objavljivanju rezultata izbora razmenili poruke", kaže Šutanovac.

 

On dodaje da nije ni razmišljao o promenama u poslaničkom klubu, tako da ne može ni da kaže ko bi mogao da bude novi šef poslaničke grupe.Dan nakon neposrednih izbora u demokratskoj stranci i izbora Daragana Šutanovca za novog predsednika DS-a, dojučerašnji lider demokrata Bojan Pajtić podneo je ostavku na mesto šefa poslaničke grupe, jer, kako je rekao, ne deli u potpunosti vrednosti i politički rezon novoizabranog rukovodstva stranke.

 

 

Članstvo DS donelo je odluku da stranku vode "Šule, Kena i Balša, odustavši od višedecenijske prednosti koju je, u odnosu na ostale organizacije, imala", naveo je Pajtić na svojoj Fejsbuk stranici. On je dodao da taj izbor poštuje, ali da među izabranim rukovodiocima nema narodnih poslanika kojima bi ustupio poziciju šefa poslaničke grupe.

 

"Međutim, ipak osećam obavezu da podnesem neopozivu ostavku na tu dužnost, na koju ste me pre nekoliko meseci izabrali", rekao je Pajtić.

(Tanjug/Danas)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...