NOVA AMBASADORKA IZRAELA: Naša pozicija se nije promenila, ne priznajemo Kosovo
Foto: Profimedia

Prijateljski odnosi

NOVA AMBASADORKA IZRAELA: Naša pozicija se nije promenila, ne priznajemo Kosovo

Politika -

BEOGRAD - Naša pozicija se nije promenila, a to je nepriznavanje Kosova, rekla je novoizabrana ambasadorka Izraela u Beogradu Alona Fišer Kam.

Ambasadorka Izraela Alona Fišer Kam rekla je da je na početku sastanaka, da se srela sa predsednikom Srbije i da su prijateljski razgovarali o ekonomskim mogućnostima, kulturi, tehnologiji i posebno poljoprivredi.Ona je za Blic potvrdila da je sa ministrom Stefanovićem razgovarala o borbi protiv terorizma.

"Borba protiv terorizma je nešto u šta moraju da se uključe sve države. Nije to samo stvar Izraela, Srbije ili Francuske. Pokušavamo da promovišemo saradnju Srbije i Izraela na svim nivoima i to je bio jedan od segmenata, da izrazimo važnost međunarodne globalne borbe protiv terorizma i radikalizacije generalno", rekla je ona.

Povodom konstatacije da Izrael održava dobre odnose i sa Moskvom i sa Vašingtonom , na pitanje lista da li Srbija može da balansira na taj način, amvizraelska ambasadorka je reklada ne misli da države moraju da se odluče za jednu ili drugu stranu i Izrael je odličan primer za to.

Imamo dobre odnose sa Rusijom, Kinom, SAD, Evropom... Ima mnogo izazova koje delimo - već pomenuta borba protiv terorizma, i druge vrednosti i probleme koji iziskuju koordinaciju. Drago mi je da sve više država razume posebne izazove koje ima Izrael i da treba da ima jasnu poziciju u svetu, rekla je Fiše Kam.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track